Sözleşmeli Personel Alım İlanları

MEB KPSS Şartsız Personel Alımı için Başvurular 4 Ekim'de Sona Eriyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme , Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün sözleşmeli personel alımına ilişkin başvuru süreci devam ediyor. Başvuruda bulunmak isteyen adayların aşağıdaki genel ve özel şartları yerine getirmeleri gerekiyor.
 

GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

Genel Şartlar ; T.C Vatandaşı olmak, Kamu haklarından herhangi bir mahrumiyete sahip olmamak, herhangi bir suçtan mahkum olmamak ceza almamak, askerlik hizmetini tamamlamış olmak ( Muaf olmak , ya da askerde olduğu takdirde mülakata katılabilecek durumda olmak) , Güvenlik Soruşturmalarından olumlu yanıt almak, 18 yaşını doldurmuş olmak.

ÖZEL ŞARTLAR NELERDİR?
 

İlgili Sözleşmeli personel alımına başvuruda bulunacak kişilerin yerine getirmesi gereken özel şartlar şu şekilde ; En az lise ve dengi okullardan mezun olmak, Ortaöğretim/Mesleki Eğitim Okullarının bilgisayar bölümü, grafik tasarım bölümü veya görsel sanatlar bölümünden mezuniyet tercih sebebi olacak, 10 Parmak klavye kullanabiliyor olmak (Q veya F) , Dizgi çalışmaları ile ilgili temel kavramları biliyor olmak , Daha önceden bu tür işlerde çalışan kişiler tercih sebebi olacak.  Yine başvuruda bulunacak adayların Bilgisayarda grafik tasarım ve dizgi alanında Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı resmi/özel kurum ve kuruluşlarca düzenlenen kurslar sonucu verilen bilgisayar sertifikasına sahip olması gerekiyor.

İŞİN NİTELİĞİ

MEB tarafından yapılan ilan duyurusunda ilgili işin niteliği şu şekilde açıklanmıştır ; “Sözleşmeli personel Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde her türlü soru, test ve sınava ait metinlerinin yazılması, grafiklerin çizilmesi, tasarımların ve gerekli mizanpajın yapılması ile dijital arşive elektronik test ve sınav girilmesi işlerinde çalıştırılacaktır.”

 

Bir Yorum

  1. Lütfen laborant ve veteriner saglikcilar ile ilgilide alımları duyurun