Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığında bir ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda Orman Genel Müdürlüğüne sözleşmeli statüde pilot ve makinist personel alımı yapılacağı belirtildi. Adaylar ilana 20 Nisan 2016 tarihi ile 25 Nisan 2016 tarihi arasında başvuru yapabileceklerdir. İlanın detayları ise şu şekilde; 

1. GENEL HUSUSLAR

a. Orman Genel Müdürlüğünce 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında 6/6/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulmuş olan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ekli 1 sayılı cetvelinde bulunan sınav şartı aranmaksızın hizmete alınacak sözleşmeli personel pozisyon unvanlarından 4/B sözleşmeli statüsünde “2 (İki) Kaptan Pilot / Kaptan Adayı (Uçak), 2 (İki) İkinci Pilot (Helikopter/Uçak), 3 (Üç) Uçak/Helikopter Kontrol Bakım Makinisti (tercihen aviyonik konusunda uzman) alınacaktır.

b. Genel Müdürlüğümüz tarafından belirtilen nitelikteki hizmet sözleşmeli personel alımı ile ilgili her türlü duyuru Orman Genel Müdürlüğü www.ogm.gov.tr web adresinde yayımlanacaktır.

c. Başvuru sahiplerince, başvuru işlemlerinin başlamasından Genel Müdürlük tarafından göreve başlatmaya ilişkin tebligat işlemleri tamamlanıncaya kadar herhangi bir hak veya alacak talebinde bulunulamaz.

d. Tüm aşamalarda başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların işlemleri iptal edilecektir.

e. Başvuruları kabul edilen adaylar mülakat değerlendirmesine tabi tutulacaktır.

f. Alım süreci sonunda kesin ataması yapılan pilot ve makinistlerin 5 yıl içerisinde kendi istekleri ile veya cezai sebeplerle ilişiğinin kesilmesi durumunda işten ayrılmaları söz konusu olduğunda o personel için Genel Müdürlüğümüz tarafından verilen/satın alınan her türlü yurtiçi/yurtdışı eğitim masrafları kendisinden talep edilecektir (Uçak Kaptanı veya kaptan adayı statüsünde işe alınanlar için bu süre 2 yıl ile sınırlıdır).