Sözleşmeli Personel Alım İlanları

ÖSYM Sözleşmeli Uzman Alımı Yapacak

 Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı yerli sözleşmeli uzman personel giriş sınavı duyurusu Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfasından yayımlandı. 

Mezuniyet Şartları Neler?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı personel alım sınavı duyurusunda ; Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Matematik, Matematik Mühendisliği, Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği, Biyokimya, Fizik, Fizik Öğretmenliği, Fizik Mühendisliği, Rus Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği, Çeviribilim, Mütercim Tercümanlık, Diş Hekimliği Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Eczacılık Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Eczacılık Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Tıp Fakültesi mezunlarının başvuru yapabileceği belirtildi.

ÖSYM Personel Alımı için Sınava başvuru genel şartlar 

a) Yükseköğretim kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren yukarıda ayrıntısı yer alan bölümünden veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak.

b) Yukarıdaki tabloda belirtilen dil ve düzeylerde yabancı dil bilgisini, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı veya bunlara denk kabul edilen sınavlarla belgelemek.

c) Başkanlığın görev alanı ile ilgili konularda bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

Son Başvuru Tarihi

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı yerli sözleşmeli uzman personel giriş sınavı için başvurular 16 Mayıs 2016 Pazartesi tarihinden 27 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek. 

Başvuru İşlemleri

Başvurular adayların ais.osym.gov.tr adresi üzerinden ““2016 Ösym Yerli Sözleşmeli Uzman Alımı” linkine tıklayarak başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurduktan sonra sistemden aldıkları belgenin çıktısı ile ilanda belirtilen belgelerle birlikte ÖSYM İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ‘na şahsen ya da posta yoluyla başvurmaları gerekiyor. Söz konusu ilanda belirtilen genel , özel şartlar ve gerekli belgelere göz atmak için ilan dosyasına göz atabilirsiniz.

Bir Yorum

  1. ben lise mezunu olacağım az kaldı bilişim mezunuyum acaba beni alırlarmı başvuru yaptım ama?