Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Yurtdışı Türkler Ve Akraba Topluluklar Başkanlığı KPSS ve YDS ile Sözleşmeli Personel Alımı Yapıyor

Yurtdışı Türkler Ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımladığı ilan ile sözlü yarışma sınavı ile 30 adet Sözleşmeli Bilişim Personeli alacağını duyurdu.

YTB personel alım ilanına; Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı genel şartları haiz olmak, erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak, muvazzaf askerlik hizmetini tamamlamış, askerliğe ilişkin yükümlülüğünü yerine getirmiş veya sınav tarihi itibari ile en az bir sene daha askerliğini tehir etmiş olmak, hizmetin gerektirdiği niteliklere, muhakeme yeteneğine, temsil kabiliyetine, analitik düşünme ve hızlı problem çözme yeteneğine sahip olmak, yoğun iş temposuna ayak uydurabilmek ve takım çalışmasına yatkın olmak, talep edilmesi halinde, sertifika istenmeyen ancak bilgi sahibi olması beklenilen konularda daha önce çalışılan işyerlerinden ilgili konuda çalıştığını gösterir referans mektubu getirmek, daha önce Başkanlığın açmış olduğu Sözleşmeli Bilişim Personeli alım mülakatlarına katılmamış olmak şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecek.

Adaylardan başvuru esnasında; başvuru formu, özgeçmiş, mesleki çalışma sürelerini gösteren belgeler, mesleki tecrübe şartını gösterir belgeler, KPSS sonuç belgesi, Yabancı Dil sonuç belgesi, mezuniyet belgesi, erkek adaylar için askerlik durum belgesi, sertifikalar istenecek. 

Giriş sınavı başvuruları, 19 Nisan 2017- 5 Mayıs 2017 tarihleri arasında şahsen veya posta yoluyla ” T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Oğuzlar Mah. Mevlana Bulvarı No: 145 P.K: 06520 Balgat – ANKARA – TÜRKİYE” adresine yapılacak.

Başvuruların Değerlendirilmesi: Başvuruların incelenmesi sonucunda genel ve özel şartları sağlayan adaylardan sözlü sınava katılacak adayların seçiminde; KPSS puanının %70’inin ve Yabancı Dil puanının %30’unun toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlı adaydan başlanarak başvurulan her pozisyon için ataması yapılacak personel sayısının on katı kadar aday sınav için çağrılacak.

Sınav Süreci: Sınav sözlü ve uygulamalı olarak yapılacaktır. Sınav sonucunda 100 (yüz) tam puan üzerinden 70 (yetmiş) ve üzeri puan alan adaylar arasından puan sırasına göre, ilan edilen pozisyon sayısı kadar aday asıl olarak, asıl aday sayısı kadar aday da yedek olarak ilan edilecektir.

 Sınav konuları, mesleki bilgiler ve başvurulan pozisyonun uzmanlık konularına uygun olarak bu ilanın III. Başvuru Özel Şartları bölümünde tanımlanan her bir pozisyon için belirtilen tüm konular ve hususlar.

Sınav yeri ve tarihleri Başkanlığın internet sitesi, www.ytb.gov.tr adresinde 20 Mayıs 2017 tarihinde ilân edilecek.