Spor

A Milli Takım 2016 Rio Olimpiyatlarına Yenilgiyle Başladı

 Filipinler’deki 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Basketbol Elemeleri A Grubu’nda mücadele eden Türkiye, ilk maçında Kanada’ya 77-69 mağlup oldu.


Filipinler’in başkenti Manila’daki müsabakada Kanada’ya 77-69 yenilen Türkiye, mağlubiyetle başladığı elemelerde ikinci maçını 7 Temmuz Çarşamba günü Senegal’le yapacak.

Toplam 3 ülkenin yer aldığı ve ilk iki takımın yarı finale yükseleceği grupta yarın Kanada ile Senagal karşılaşacak.

İstatistikler

Toplam 12 oyuncunun forma giydiği ay-yıldızlı ekipte sadece Ender Arslan sayı üretemedi. Tek sayısını üçüncü periyodun son bölümünde faul atışından bulan Ali Muhammed, karşılaşmayı 1 sayı ile tamamladı.

2 sayılık basketlerde yüzde 46 isabet yakalayan Türkiye karşısında Kanada yüzde 45 ile oynadı. Kanada 3 sayılık basket atışlarında ise yüzde 37’ye yüzde 23 üstünlük kurdu.

Ay-yıldızlı ekip faul atışları yüzde 56, Kanada ise yüzde 83’le mücadele etti. 

Sinan Güler’in 14 sayı ve 3 asistle mücadele ettiği Türkiye’de Semih Erden 8 ribauntla oynadı.  

Karşılaşmanın son periyodunda sakatlanan ve müsabakayı 10 sayı bitiren Cedi Osman’ın durumunun yapılacak kontrollerin ardından belli olacağı bildirildi.

Geçen sezonu Muratbey Uşak Sportif’te tamamlayan ve Yunanistan’ın Olympiakos takımına transfer olan Khem Birch’in de forma giydiği Kanada’da NBA’den 5 oyuncu mücadele etti.

Kamupersoneli.net  | AA