Spor

Adana Demirspor–Alanyaspor Finali Ne Zaman Oynanacak? Saat Kaçta? Hangi Kanalda? Maçın Hakemi Kim?

PTT 1. Lig play-off finalinde Multigroup Alanyaspor ile 27 Mayısta karşılaşacak Adana Demirspor, rakibini yenerek 21 yıllık Süper Lig özlemini bitirmeyi hedefliyor. Karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek. Maç saat 20.00’da Trt Spor’dan naklen yayınlanacak.


Kulüp başkanı Sedat Sözlü, yarın Konya’da oynanacak final öncesi açıklamalarda bulunarak, “Her şey Adana Demirspor’un lehine diyecek bir ortamdayız. Adana Demirspor için her şey hazır.” diye konuştu.

Taraftarlarının kendilerine ayrılan 19 bin biletin tamamını aldığını  ifade eden Sözlü, “Beklentinin yüksek olduğu bir camianın kulüp başkanıyım. Belki de ilk 2’de, play-off finallerine bırakmadan çıkarabileceğimiz bir ortamda bugün play-off finalini yaşıyoruz. Çok sıkıntılı dönemlerden geçtik. Sezon başında borçlu bir kulübü devraldım fakat buna rağmen mazeretlere sığınmadık, çok iyi transferler yaptık. Üçüncü teknik adamla devam ediyoruz ama hala Süper Lig’in kapısındaysak önemli işler yaptığımızı düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

“Finali oynayıp kazanarak Süper Lig’e çıkmak istiyoruz”

Sözlü, artık kaybedecek zamanlarının bulunmadığını vurgulayarak, “Son 90 dakikaya çıkıyoruz. Kazanan Süper Lig’e çıkacak böyle bir ortamdayız.” diye konuştu.

Vartaş Elazığspor karşısında iyi bir mücadeleyle, son dakikada da olsa taraftarla bütünleşerek finale yükseldiklerini anlatan Sözlü, şunları kaydetti:

“Finali oynayıp kazanarak Süper Lig’e çıkmak istiyoruz. Camia bunu hak ediyor. Yıllardır özlemle bekliyorlar. İlk yılımda, final yaşıyorum. Allah bana bunu da kısmet etti. Biz aslında ilk 2’den çıkacak takım hüviyetindeydik, çok iyi bir kadromuz vardı. Her şey Adana Demirspor için olumluydu fakat yaşadığımız hakem hataları… Yoksa bu takım ilk 2’den çıkardı. Son dönemde bile hakem hataları olmasaydı bu takım play-off’a kalmadan çıkacak takımlardan birisiydi.”

“İnşallah Süper Lig’de Adana derbisi yaşayacağız”

Kentte Adanaspor ile Adana Demirspor arasında tatlı bir rekabet olduğunu aktaran Sözlü, “Bu rekabet ortamı ister istemez bizim camiayı da baskı altına almıyor değil. Herkes başarılı olmayı ister. Adanaspor’un başarısını takdir ediyorum. Beklentinin üzerinde cevap verdi, tebrik ettim defalarca. İnşallah Adana Demirspor da Süper Lig’e çıkacak ve Süper Lig’de Adana derbisi yaşayacağız.” şeklinde konuştu.

“Süper Lig’de Yılmaz Vural ile devam edeceğiz”

Teknik direktör Yılmaz Vural’ın takımdaki geleceğiyle ilgili de değerlendirme yapan Sözlü, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Yılmaz hocayla anlaşırken Süper Lig için sözleşmemi yaptım. Fakat PTT 1. Lig için görüşmedik çünkü 1. Lig hesabımız yok. Biz Süper Lig’e çıkacağız diye anlaştık. Süper Lig’e çıktığımızda Yılmaz Vural ile devam edeceğiz. Yılmaz Vural da Adana’ya çabuk alıştı, Adana’da havayı da değiştirdi. Kentin heyecanını biliyor, Adana heyecanlı insanları sever. Bununla beraber esprili bir yapısı da var Yılmaz hocanın. Bu, seyirciyi de bizleri de heyecanlandırdı. İnşallah Yılmaz Vural hocamla Konya’daki finalde şampiyonluğu yaşayıp Süper Lig’de de devam edeceğiz. Onun tecrübelerinden faydalanacağız.”

AA
Kamupersoneli.net  | Ankara