Spor

All-Star Dwyane Wade Chicago Bulls'a Transfer Oldu

 Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Miami Heat’in all-star oyuncusu Dwyane Wade, Chicago Bulls ile anlaştığını açıkladı.


Kaleme aldığı duygusal mektupla Heat’ten ayrıldığını duyuran 34 yaşındaki Wade, “Bu 13 yıl aradan sonra alınması çok zor ve duygusal bir karardı. Chicago Bulls ile yeni bir yolculuğa çıkıyorum. Ailem ve kendim için en doğru kararı aldığımı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Kariyerine 2003-14 sezonunda Heat’te başlayan all-star oyuncu, “Köklerimin olduğu ve yakın akrabalarımın hala yaşadığı yere gidiyorum. Çocukken bir NBA kariyerine sahip olabileceğimi ve bir gün Chicago Bulls forması giyebileceğimi hiç hayal etmezdim. Bulls’u seyretmek bana erken yaşta basketbol oyuncusu olmam için gereken ilhamı verdi.” yorumunu yaptı.

Miami Heat’in sahibine, çalışanlarına ve taraftarlarına teşekkür eden sporcu, “Miami halkına ve özellikle taraftarlara yıllar boyu gösterdikleri sevgi ve destekten ötürü en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Beni desteklemeleri ve her zaman yanımda olmaları muhteşemdi. Bu kararımda da benim arkamda olacaklarına eminim.” değerlendirmesinde bulundu.

2006, 2012 ve 2013’te şampiyonluk kazanan Wade, 2006’da NBA finalinin en değerli oyuncusu, 2009’da ise normal sezonun sayı kralı oldu. 12 kez all-star seçilen Wade, kariyeri boyunca 23,7 sayı, 5,8 asist ve 4,8 ribaunt ortalamaları yakaladı.

Kamupersoneli.net  | AA