Spor

Arda Turan Göğsümüzü Kabartmaya Devam Ediyor

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ikinci maçında deplasmanda Almanya’nın Borussia Mönchengladbach takımını 2-1 yenen Barcelona’da galibiyeti getiren isim Arda Turan olarak gösterildi.

Şu ana kadar 2016-17 sezonunda sergilediği oyunla Barcelona’daki ilk yılı sonunda hakkında oluşan şüphe bulutunu dağıtan milli futbolcu Arda Turan, bu sezon oynadığı ilk UEFA Şampiyonlar Ligi maçında da skora katkı yaptı.

İspanya Süper Kupası’nda Sevilla’ya karşı forma giydiği 2 maçta 2 gol, 1 asist üreten, İspanya Birinci Futbol Ligi’nde (La Liga) oynadığı 6 karşılaşmada ise 2 gol ve 3 asiste imza atan Arda, Şampiyonlar Ligi’nde de Borussia Mönchengladbach ağlarını havalandırdı.

Katalan ekibindeki ilk sezonunda çıktığı 25 mücadeleyi 2 gol, 4 asistle tamamlayan 29 yaşındaki futbolcu, bu sezon 9 maç sonunda 5 gol ve 4 asiste ulaştı.

Barcelona’nın 1-0 yenik olduğu sırada, 59. dakikada Ivan Rakitic’in yerine oyuna giren Arda, 65. dakikada Neymar’ın pasında attığı güzel golle takımına beraberliği getirdi. Katalan takımının ataklarını yönlendiren Arda, 73. dakikada Gerard Pique’nin golüyle maçı 2-1 kazanan Barcelona’da İspanyol basını tarafından sahanın en iyisi seçildi.

– “Arda aziz olmaya devam ediyor”

Arda için “kutsandı” yorumunu yapan Sport gazetesi “Arda aziz olmaya devam ediyor. Sahaya girer girmez kaleyi gördü ve mükemmel bir şutla kaleciyi mağlup etti. Sadece attığı golle değil, sağ kanattaki dinamizmiyle de öncü oldu.” ifadelerini kullandı. Arda’nın Barcelona formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde ilk golünü attığına vurgu yapan Sport, Türk futbolcunun “takımın ruhu olduğunu” savundu.

Arda’yı “başaktör” olarak tanımlayan El Mundo Deportivo gazetesi de “Türk futbolcu, kendisine gözü kapalı güvenen Luis Enrique’ye en iyi karşılığı verdi. Arda bu sezon bulutların üzerinde. Diğer yandan Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek lazım. Luis Enrique, Arda’nın bu sezon oynanan 9 maçta attığı 5. golünü haklı olarak coşkuyla kutladı.” ifadelerini kullandı.

“Arda, meşaleyi tekrardan ateşledi” diye yazan Marca gazetesi de Türk futbolcunun sahaya girer girmez Barcelona’ya “hayat verdiğini” ifade etti. As gazetesi de “Barcelona’nın oyunu Arda’nın girişiyle mükemmelleşti. Çok formda olan futbolcu, Barcelona’nın eksik olan azı dişlerini gösterdi.” yorumunda bulundu.

– “Arda bu sezon hepimizin tanıdığı seviyesini gösteriyor”

Öte yandan maçın ardından yapılan açıklamalarda Arda Turan, “Takım için çalışıyorum ve sadece futbola konsantre oluyorum.  Ekibime katkı vermeye devam etmek zorundayım. Hocam bana gole gitmemi, daha hücum oynamamı ve ileride baskı yapmamı söyledi. Ben de öyle yaptım.” şeklinde konuştu. “İkinci yarı daha iyi oynadık. Ritmimiz çok daha iyiydi” diyen Arda, “Çok memnunum. Bana gösterdiği güvenden dolayı Luis Enrique’ye teşekkür etmek isterim.” şeklinde konuştu.

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique de, “Rafinha ve Arda’nın girişi takıma çok şey kattı.” dedi. Arda’nın Barcelona’da sezon başından bu yana gösterdiği iyi performansla ilgili sorulara ise İspanyol teknik adam, geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi “Arda her zamanki düzeyde” diyerek, Türk futbolcunun takıma geldiğinden beri iyi olduğunu vurgulayarak cevap verdi. Luis Enrique sözlerine şöyle devam etti:

“Arda Turan’dan memnunum. Bu sezon hepimizin tanıdığı seviyesini gösteriyor. Takıma çok fazla yardım ediyor. Bunu zaten onu transfer ettiğimizde biliyorduk.”

KAMUPERSONELİ.NET – AA