Spor

Arda Turan: Hayalim Şampiyonlar Ligi Kupası

A Milli Futbol Takımı’nın kaptanı Arda Turan, kariyerinde çok önemli kupalar kazandığını belirterek, “Hayalim, Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmak.” dedi.


Swissotel’de düzenlenen 62. Gillette&Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri töreni öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan milli futbolcu, Barcelona ile dün İspanya Kral Kupası’nı kazandığını hatırlattı.

Düzenlenen gecede “yılın futbolcusu” ödülünü alan Arda, kendisi için enteresan bir sezonu geride bıraktığını belirterek, “Kariyerimde çok önemli kupaları kazandım ama hayalim, Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmak. Benim için enteresan bir seneydi. Ufak tefek sallantılar oldu. Bu sene diğer senelere göre daha az oynadım ama biliyorsunuz fırtınadan sonraki güzellikler hep hatırlanır. Önemli olan Barcelona’da olabilmek, Barcelona’nın bir parçası olabilmek.” ifadelerini kullandı.

Gurur duyulacak bir milli takım izlettireceğiz

Fransa’da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2016) en iyi şekilde hazırlıklarını ifade eden Arda Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çok güzel 1,5 sene geçirdik hep beraber. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ülkemizin bizimle gurur duyacağı bir takım izlettireceğiz herkese. Önemli olan hep bu turnuvalarda olabilmek. Günlük performanslar çok önemli olacak ama bizim için her turnuvada olabilmek daha önemli. Dünya Kupası’nda olabilmek, Avrupa Şampiyonası’nda olabilmek daha önemli diye düşünüyorum. 2008 Avrupa Şampiyonası’nı hatırlarsanız, muhteşemdi. Belki daha iyilerini yapabiliriz. Sonuna kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Milli takımda iyi bir jenerasyonun geldiği kesin.”

A Milli Futbol Takımı’nın, İngiltere ile dün oynadığı özel maçta iyi bir performans gösterdiğini de aktaran Arda, “Kaybettiğimiz her maç için üzülüyoruz ama performans olarak maçtan çıkartılacak çok olumlu taraflar olduğunu düşünüyorum. Fatih hoca da aynılarını söyledi. Bizim için önemli bir hazırlık maçıydı ama İngiltere’den çekinmeden, korkmadan mücadele ettik. Eğer turnuvada karşılaşabilirsek onları da yenebileceğimizi gösterdiğimizi düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş hak ederek şampiyon oldu

Milli futbolcu, Beşiktaş’ın iyi futbol oynayarak Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluğu hak ettiğini dile getirdi.

Beşiktaş’ı şampiyonluktan dolayı tebrik eden Arda, “Beşiktaş bu sezon çok iyi futbol oynayarak, hak ederek şampiyon oldu. Beşiktaş camiasını, başkanını, Şenol hocayı ve oyuncu arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çok güzel bir yarış oldu. Fenerbahçe’yi de tebrik ediyorum. Her şey keyifliydi.” diyerek sözlerini tamamladı.

AA
Kamupersoneli.net  | Ankara