Spor

Beşiktaş Başkanı Orman'dan Balotelli Açıklaması

  Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün transfer gündemiyle alakalı açıklamalarda bulundu. 

Vodafone Arena’da Adriano Correia için düzenlenen imza töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orman, transfer sezonunun kapanmasına 22 günden fazla süre olduğunu belirterek, “Teknik direktör, oyuncularının bir an önce gelmesini ister. Şenol Güneş için de bizim için de en önemli şey paraları zamanında ödemek. Transfer sezonu başlamadan önce ‘şımarmayacağız’ demiştim. Şampiyonlar Ligi’ne gideceğiz diye masraflı işler yapmayacağız. ‘Süre azaldı’ deyip dengeleri bozamayız.” diye konuştu. 

Eksik bölgelere takviye yapacaklarını aktaran Orman, Rhodolfo’nun sakatlığının geçmiş olsa bile adaptasyonundan dolayı bir stoper alacaklarını söyledi. 

– Orman: “Sosa’nın 3 seçeneği var”

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Arjantinli futbolcuları Jose Sosa’nın durumunu konuşmaktan sıkıldığını belirtti.

Orman, şunları kaydetti:

“Sosa konusunda üç tane yol var. Ya gelip hocasından, takım arkadaşlarından özür dileyecek ve çalışmalara başlayacak. Ya isteyen varsa istediğimiz parayı verecek. Ya da takımdan ayrı çalışmaya devam edecek. En kötü dönemimizde Quaresma 6 ay idman yaptı. O da 1 sene yapar. Sosa’dan konuşmaktan sıkıldım. Kimsenin Beşiktaş’ı ayaklar altına almasına izin vermem. Bizim düşüncemiz Sosa’nın aklını başına getirip kalması yönünde.”

– Orman: “Eto’o ile ilgimizi kestik”

Başkan Orman, Antalyaspor’da forma giyen Samuel Eto’o’nun Beşiktaş’a ilgisinin olduğunu vurgulayarak, “Eto’o, Ahmet Nur Çebi’ye gelmek istediğini belirtti. Biz de şartları konuştuk. Oyuncu ayrılmak istediği için ‘çık gel’ dedik. Antalyaspor, ‘Beşiktaş bizimle konuşsun’ diyor. Ne konuşacağız, bizim oyuncu ve para vermek gibi bir niyetimiz yok. Eto’o ile ilgimizi kestik, Antalyaspor’da kalsın topunu oynasın.” ifadelerini kullandı. 

– Orman: “Gomez’in ikna edilecek bir durumu yok”

Beşiktaş’ın bütçenin dışına çıkarak takımın dengelerini bozan transferlere girmeyeceğini anlatan Orman, Mario Gomez konusuna da açıklık getirdi. Geçen sezon siyah-beyazlı formayı giyen tecrübeli futbolcunun ikna edilecek bir durumunun olmadığını belirten Fikret Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gomez için Beşiktaş, stat, Ümraniye, hocası, takım arkadaşları bilindik şeyler. İkna edilecek bir durumu yok. Yaptığı açıklamadan sonra kendisiyle temasımız olmadı. Ancak ikna edilmek istendiğini belirtirse ikna etmeye çalışırız. Burada oynayan diğer oyuncular için bu ülke güvenli ama Gomez için değil şeklinde bir durum olamaz. Gomez’le alakalı bir ikna süreci yok. Quaresma nasıl ki ‘evime dönmek istiyorum’ dedi, böyle bir durum olursa oturur konuşuruz. Kimler geldi kimler geçti. Daha iyileri de gelir.”

– Orman: “Balotelli önemli bir yıldız ama problemli bir oyuncu”

Beşiktaş’ın transfer gündeminde yer alan Balotelli ve Benteke ile ilgili de değerlendirmeler yapan Orman, Balotelli’nin kötü bir imajı olduğunu söyleyerek, “Pırlanta gibi oyuncularımız var. Bunu oluşturmak için çok zaman harcadık. Her şeyden taviz veririz bundan vermeyiz. Balotelli önemli bir yıldız ancak problemli bir oyuncu. Öyle bir imajı var.” ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Şenol Güneş’in Balotelli’ye soğuk baktığı yönündeki bir soruya ise Fikret Orman, “Biz önce kendi prensiplerimiz içinde görüşmelerimizi yaparız. Biz oyuncuya inandıktan sonra hocamızla istişare ederiz.” şeklinde cevap verdi. 

Benteke’nin Beşiktaş’ta görmek isteyecekleri bir oyuncu olduğunu aktaran Orman, “Çok yüksek maliyetle satın alınmış bir oyuncu. Kolay bir transfer gibi gözükmüyor. İlgilendiğimiz başka oyuncular da var.” dedi. 

– Orman: “Oğuzhan’ın futbolu Beşiktaş’ta bırakmasını isterim”

Oğuzhan Özyakup’un 4 yıldır siyah-beyazlı kulüpte görev yaptığını belirten Orman, “İlk geldiğinde çocuk gibiydi artık takımın lider oyuncularından biri oldu. Kendisi çok sevdiğim bir oyuncu. Futbolu burada bırakmasını istiyorum. O da burada olmaktan mutlu. Şampiyonlar Ligi’nde tecrübeli bir oyuncu seyrettirmesini istiyorum. Oğuzhan’ı satmak gibi bir niyetimiz yok. Oyuncu ‘yurt dışına gidip oynamak istiyorum’ derse bunun da şekli var.” diye konuştu.

Forvet transferi yapmaları halinde Mustafa Pektemek ya da Ömer Şişmanoğlu ikilisinden birini mutlaka kiraya vereceklerini söyleyen Fikret Orman, yeni transfer Oğuzhan Aydoğan’ın neden Borussia Dortmund’dan gönderildiği yönündeki bir soruya, “Manchester United, Pogba’yı niye 120 milyon avroya geri aldıysa biz de Oğuzhan’ı o yüzden aldık.” şeklinde cevap verdi. 

AA
Kamupersoneli.net