Spor

EURO 2016 Çek Cumhuriyeti Türkiye Maçı için Favori Türkiye

 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı (EURO 2016) takip eden Çek gazeteci Milan Radosta, D Grubu’nda üçüncülük mücadelesi veren Türkiye ile ülkesi arasında yarın oynanacak maçta ay-yıldızlı ekibin galip gelme şansının biraz daha yüksek olduğunu söyledi.


AA muhabirine değerlendirmede bulunan Radosta, tek tek futbolculara bakıldığında Türkiye’nin daha güçlü gibi göründüğünü dile getirdi.

Turnuvaya kötü başlayan Türkiye’nin aslında iyi oyunculara sahip olduğuna işaret eden Radosta, “Bizim milli takımımız da çok iyi oynuyor. Muhakkak 3 puanı hedefleyecektir, zaten teknik direktörümüz de bunu dile getirdi. Ancak Çek Cumhuriyeti karşısında Türkiye’nin şansı biraz daha yüksek gibi. Bu maçta yüzde 60 Türkiye’nin galip geleceğine tahmin ediyorum. 3 puanı alacak takım en iyi üçüncü kategorisinden çıkabilir bu gruptan.” diye konuştu.

Türkiye’nin özellikle gol yollarında ve orta sahada sorunlar yaşadığına işaret eden Radosta, hızlı oyunculara sahip Çek Cumhuriyeti’nin bu durumu avantaja çevirebilecek güçte olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin üst düzey takımlarda forma giyen oyuncularının bulunduğunu anımsatan Radosta, “Türkiye’nin etkinliği çabuk ve hızlı oynamasına bağlı. Bunun yanı sıra Arda Turan ve Hakan Çalhanoğlu gibi oyuncuların formu da önemli rol oynayacaktır. Aslında iki ülkenin şansızlığı da güçlü bir gruba düşmesi. İspanya gibi finale gidebilecek bir ekip ile Hırvatistan gibi gücünün zirvesinde bir takımla mücadele ediyorlar, bu hayli zor.” değerlendirmesinde bulundu.

AA
Kamupersoneli.net