Spor

EURO 2016 Şampiyonası Başladı

 EURO 2016 başladı

15. Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2016) açılışı, Fransa ile Romanya arasında Stade de France’taki ilk maç öncesinde yapıldı. 

Fransa’nın 80 bin 338 seyirci kapasitesiyle en büyük stadı olan Stade de France’ta yaklaşık 15 dakika süren gösteride, üzerinde yeşil, beyaz, gri desenler bulunan ve zemini kaplayan bir örtünün üzerinde çeşitli figürler sergilendi.

Gösteri sırasında, sahanın ortasında üzerinde EURO 2016 logosu bulunan ve yan cephelerinde atlıkarınca resimleri yer alan altıgen şeklindeki kutudan, EURO 2016’nın resmi şarkısını besteleyen DJ David Guetta çıkarak müzik çaldı. 

Gösteride 150’den fazla dansçı müzik eşliğinde dans ederek çeşitli figürler oluşturdu. Bu sırada sahanın kenarlarına da ışıklarla yansıtmalar yapıldı.

Stadın bir tribününde Eyfel Kulesi figürü açılırken, turnuvaya katılan ülkelerin bayrakları da tribünlerdeki seyircilerin ellerindeki renkli kağıtlarla oluşturuldu. Stada gidemeyen taraftarlar maçı Eyfel Kulesi önünde kurulan dev ekranlardan seyretti. 

Fransa’nın ev sahipliğinde 10 Temmuz’a kadar sürecek EURO 2016’da karşılaşmalar Paris’in yanı sıra Bordo, Lens, Lille, Lyon, Marsilya, Nice, Saint-Denis, Saint-Etienne ve Toulouse kentlerinde yapılacak.

AA | Kamupersoneli.net