Spor

Euro 2016 Türkiye Gruptan Nasıl Çıkar? Gruptan Çıkma Hesapları

İlk maçını Hırvatistan’a karşı 1-0 kaybeden A Milli Futbol Takımımız, gruptan çıkma şansını düşürdü. Bu akşam saat 22:00’de İspanya ile mücadele edecek olan Türkiye’nin, bu maçtan en kötü beraberlikle ayrılarak 1 puanı hanesine yazdırması gerekiyor.

GRUPTAN NASIL ÇIKARIZ?
Euro 2016 gruplarında ikinci maçlar oynanmaya başlanırken, gruptan çıkma hesapları karıştı. Hırvatistan karşısındaki oyunuyla bekleneni veremeyen A milli takım, bu akşam kader maçına çıkıyor. Beklenti büyük. Fatih Terim ve öğrencilerinin İspanya karşısında mücadeleci bir oyun sergileyerek tur şansını kovalaması herkesin en büyük temennisi. Peki gruptan nasıl çıkarız? 6 grubun olduğu euro 2016’da bu yıl 4 grubun en iyi üçüncüleri de çıkma şansı elde edecek. İspanya ve Çek Cumhuriyeti maçlarından alacağımız 6 puan Türkiye’nin gruptan kolayca çıkmasını sağlar. Ancak iki maçın da çok zor geçeceği düşünülüyor. Bir beraberlik ve bir galibiyet halinde gelen 4 puanda şansımızı bir hayli arttırabilir. Bu iki maçta galibiyet alınamaması durumunda Türkiye’nin gruptan çıkma şansı neredeyse hiç yok. 

EN İYİ ÜÇÜNCÜLÜK 

Türkiye’nin en iyi üçüncüler arasında gruptan çıkması için, diğer gruplardaki en az iki üçüncü takımdan daha fazla puan alması gerekiyor. Şu an için turnuvada yer alan bütün gruplarda hesaplar karışık. Bu hafta ikinci maçların bitimiyle her şey daha da netleşecek. 

MUCİZELERİ SEVERİZ
Futbol kamuoyu ve otoriterleri tarafından İspanya favori gösteriliyor ancak daha önceki turnuvalarda göstermiş olduğumuz mücadeleler mucizeleri sevdiğimizin en büyük kanıtı. Bu akşam nefesler saat 22:00’de tutulacak ve herkes Türkiye A Milli Futbol Takımımızın mücadelesini izleyecek. Her ne olursa olsun, kaybetmemek gruptan üçüncü çıkma adına çok önemli.