Spor

Fenerbahçe 3 Yıllık Yeni Sponsorluk Sözleşmesi İmzaladı

Fenerbahçe Kulübü, Borajet Havayolları ile 3 yıllık sponsorluk sözleşmesi imzaladı.


Ülker Stadı 1907 Tribünü’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Önder Fırat, Borajet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol, sarı-lacivertli futbolcular Robin van Persie, Simon Kjaer, Martin Skrtel ile Borajet Havayolları genel müdür yardımcıları Sevda Bakan ve Onur Akgül katıldı.

Sponsorluk anlaşması kapsamında Borajet Havayolları, Fenerbahçe futbol ve basketbol takımlarının yurt içi ve yurt dışı uçuşlarını sarı-lacivertliler için özel tasarlanan ve Fenerbahçe adının verildiği uçakla gerçekleştirecek. Borajet, ayrıca Fenerbahçe’nin tüm branşlarının da havayolu sponsorluğunu yapacak. Anlaşmaya göre Fenerbahçe Futbol Takımı, 3 yıl boyunca Avrupa maçlarına göğsünde Borajet logosu bulunan formayla çıkacak.

Anlaşmayla ilgili düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan asbaşkan Önder Fırat, mücadele ettikleri tüm branşlarda başarıyı hedeflediklerini belirterek, “Sportif faaliyetlerimizin yanında sponsor ve destekçilerimizle işbirliğine çok önem veriyoruz.” dedi.

Fırat, sözleşmenin detaylarıyla ilgili bilgi vererek, “Önümüzdeki 3 yıl için futbol takımımızın Avrupa’daki maçlarında Borajet logosu ve ismiyle mücadele edeceğiz. Bu anlaşma gereği Borajet, futbol ve basketbol takımlarımızı kulübümüz için özel olarak tasarladığı ve Fenerbahçe adını verdiği uçağıyla seyahat ettirecek. Yine kulübümüzün bütün branşlarının ulaştırma sponsorluğunu yapacak. Bu arada kongre üyelerimiz, temsilci üyelerimiz ve taraftarlarımız için de özel jestleri ve sürprizleri olacaktır. Bu anlaşmanın kulübümüz ve Borajet Havayolları için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Yönetim kurulu başkanı Fatih Akol ise Fenerbahçe ile girdikleri işbirliğinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Dünyanın en önemli kulüplerinden olan Fenerbahçe’nin çok talip olmasına rağmen diğer havayolu şirketleri arasında Borajet’i seçmesi bizi çok onurlandırdı. Elimizden gelenin en iyisini yaparak yeni nesil uçaklarımızdan birini Fenerbahçe’ye tahsis ettik. Uçağımızı o güzel renklere boyadık. Çok keyif alıyoruz. Her Fenerbahçe uçuşunda heyecanlanıyoruz ve bir bayram havası esiyor. Üç sene boyunca verdiğimiz hizmetleri çok daha geliştirerek, Fenerbahçemizi hak ettiği şekilde göklere çıkaracağız.” ifadelerini kullandı.

Gelecek sene filolarına yeni uçakların katılacağını aktaran Akol, “O uçaklardan birini fabrika üretim aşamasında sıfırdan Fenerbahçe için üreteceğiz. Onu da bir belgesel halinde paylaşacağız.” açıklamasında bulundu.

Toplantıda yer alan futbolculardan Martin Skrtel, yeni sponsorluk anlaşmasından dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, “Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da başarılı yolculuklara çıkacağımıza eminim.” şeklinde görüş belirtti.

Deneyimli futbolcu Robin van Persie de seyahatlerinde emin ellerde olacaklarını vurgulayarak, “Büyük bir firmayla böyle bir ortaklığın gerçekleştirilmesi güzel bir fikir. O uçakla seyahat etmek için için sabırsızlanıyoruz. Emin ellerde olacağımızı bilmek, bizim için mutluluk verici.” görüşlerini aktardı.

Simon Kjaer ise Borajet’in kendilerine verdiği destekten dolayı mutlu olduklarını anlatarak, “Hayatımızın önemli bir parası olan seyahatleri daha iyi kılacaklar. Bize sadece işimize konsantre olmak ve işimizi yapmak kalacak.” şeklinde konuştu.

– Yıldırım’ın neşesi dikkati çekti

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da toplantıyı misafirler için ayrılan bölümden izledi. Yıldırım’ın neşeli halleri dikkati çekti.

Fatih Akol, toplantıda Fenerbahçe Kulübü kongre üyeleri ile kulüp temsilci üyelerine yüzde 25, Fenerbahçe taraftarı olduğunu beyan eden herkese yüzde 15 indirim sağlanacağını açıkladı.

Bunun üzerine söz alan başkan Aziz Yıldırım, “Fenerbahçe taraftarı olmayan Galatasaraylı veya Beşiktaşlı ‘Ben Fenerbahçeliyim’ dediğinde indirimden faydalanabilecek mi?” diye sordu. Fatih Akol, bunun üzerine “Bize ‘Fenerbahçeliyim’ demesi kafidir.” yorumunda bulundu.

Yıldırım ile Akol arasındaki diyalog, salonda bulunanları güldürdü.

Ayrıca, Fatih Akol Fenerbahçe kongre üyesi olurken, Akol’a üyelik belgesini Önder Fırat takdim etti. Fırat, bu sırada Akol’un da indirimlerden yararlanmak için kongre üyesi olduğunu söylemesi gülüşmelere neden oldu.

Kamupersoneli.net – AA