Spor

Feray Koçali: " Yüzümüzün akıyla ayrılmak istiyoruz".

İşitme Engelliler Karate Milli Takımı, Samsun’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda kürsünün zirvesinde yer almayı hedefliyor. 

Samsun’da 18-24 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası’na Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda hazırlanan Türkiye Karate Milli Takımı, 21 kişilik kadroyla çalışıyor.

Türk Milli Takımı Başantrenörü Feray Koçali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada 12 ferdi, 4 takım olmak üzere 16 kategoride mücadele edeceklerini söyledi. 

Daha önce olimpiyat ikinciliği bulunan millilerin, takım halinde şampiyonluğu hedeflediğini belirten Koçali, “Şampiyonaya iyi hazırlandık. Bu bizim üçüncü kampımız, sporcularımız şampiyonaya hırslı bir şekilde çalışıyor. Hedefimiz, madalyaları toplayıp takım halinde şampiyon olmak.” diye konuştu.

Şampiyonanın, gelecek yıl Samsun’da yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları (2017 Deafolimpik) için ön eleme niteliği taşıdığına dikkati çeken Koçali, burada gösterecekleri başarının olimpiyat için avantaj sağlayacağını dile getirdi.

Koçali, şampiyonaya 15 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılımın beklendiğini kaydetti.

“Yüzümüzün akıyla ayrılmak istiyoruz”

Karateye arkadaşının tavsiyesiyle başlayan 2013 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları şampiyonu Fatih Çiçek ise çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kocaeli Kağıtspor sporcusu ve kısmen duyabilen Fatih, iyi hazırlandıkları şampiyonada takım halinde birinci olmayı hedeflediklerini belirtti.

Fatih, “Kariyerimde olimpiyat ve dünya şampiyonluğu bulunuyor. Ülkemizde olan şampiyonadan yüzümüzün akıyla ayrılmak istiyoruz. Bunu başaracak güce sahibiz. Desteklerinden dolayı antrenörlerimize, federasyon başkanlarımız, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Gelecek sene İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın Samsun’da yapılacağını hatırlatan Fatih, “Olimpiyat şampiyonluğu unvanımı korumak istiyorum.” dedi.

Avrupa üçüncülüğü bulunan İrem Nur Özkar da işaret diliyle engelli olmanın şampiyonluk için engel olmadığını belirterek, şampiyonada altın madalya kazanarak arkadaşlarına örnek olmak istediğini anlattı.

Kamupersoneli.net | AA