Spor

Hazırlık Karşılaşması Sonucu: İngiltere: 2 Türkiye: 1

İngiltere: Hart, Walker, Cahill, Stones, Rose, Dier, Wilshere (Dk. 66 Henderson), Dele Alli, Sterling (Dk. 73 Drinkwater), Kane, Vardy

Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Hakan Kadir Balta, Mehmet Topal, Caner Erkin (Dk. 69 İsmail Köybaşı), Oğuzhan Özyakup (Dk. 69 Mahmut Tekdemir), Selçuk İnan, Ozan Tufan (Dk. 85 Mevlüt Erdinç), Volkan Şen, Hakan Çalhanoğlu (Dk. 78 Olcay Şahan), Cenk Tosun

Goller: Dk. 3 Kane, Dk. 83 Vardy (İngiltere), Dk. 14 Hakan Çalhanoğlu (Türkiye)

Sarı kartlar: Dk. 32 Oğuzhan Özyakup, Dk. 71 Mehmet Topal (Türkiye), Dk. 56 Wilshere (İngiltere)

MANCHESTER (AA) – A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında İngiltere ile deplasmanda oynadığı özel maçta 2-1 mağlup oldu.

İkinci yarıya da erken gol bulma amacıyla hızlı başlayan İngiltere, Dele Alli’nin şutunda topun savunmaya da çarpmasıyla rakip kalede tehlikeli oldu ancak kaleci Volkan zamanında pozisyon alarak golü önledi. Cenk Tosun’un şutu ve Mehmet Topal’ın kafa vuruşuyla rakip kaleyi yoklayan milliler karşısında İngiltere, 70. dakikada kazandığı penaltıyla büyük avantaj yakaladı ancak Kane topu dışarı atarak takımı adına önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

Maç boyunca tempolu bir oyun ortaya koyan ve takımına bir de penaltı kazandıran Vardy, kaleci Volkan ve İsmail’in bir anlık anlaşmazlığından yararlanarak takımını 2-1 öne geçirdi. Son bölümde baskısını artıran ve Olcay’ın şık vuruşuyla beraberliğe de çok yaklaşan Türk Milli Takımı, kaleci Hart’ı aşamadı ve 13 maçlık yenilmeme serisi Manchester’da son buldu. Tarihinde 10 kez karşılaştığı İngiltere’yi hiç yenemeyen Türkiye, başa baş mücadele koyduğu maçta galibiyet hedefini yine gerçekleştiremedi.

46. dakikada ceza yayı önünde topu önünde bulan Dele Alli’nin sert şutunda savunmaya da çarpan top kaleci Volkan’da kaldı.

54. dakikada ceza alanı çizgisi üzerinde topla buluşan Cenk Tosun’un bekletmeden yerden gönderdiği şutta, meşin yuvarlak az farkla direğin yanından auta çıktı.

63. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun sağ taraftan kullandığı korner atışında ceza alanında iyi yükselen Hakan Kadir Balta kafa vuruşuyla topu uzak direğe gönderdi. Auta doğru falso alan topu Mehmet Topal yeniden ortaladı ancak savunma meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

70. dakikada sol taraftan ceza alanına giren Jamie Vardy, Mehmet Topal ile girdiği ikili mücadelede yerde kalınca hakem Deniz Aytekin penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Kane’in vuruşunda meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta gitti.

83. dakikada İngiltere bir kez daha öne geçti. Sağ taraftan kullanılan korner atışında Cahill’in indirdiği top, kaleci Volkan ile İsmail Köybaşı arasındaki anlaşmazlıkta boşta kalınca Vardy çapraz pozisyonda yakın mesafeden tamamladı ve takımını 2-1 öne geçirdi.

90. dakikada Vardy’nin pasıyla toplu buluşan Kane’in kaleyi karşıdan gören pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

90+3. dakikada ceza alanında kendini unutturan Olcay’ın gelişine vuruşunda kaleci Hart son anda topu çeldi. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.

İngiltere, karşılaşmayı 2-1 kazandı.

AA

Kamupersoneli.net  | Ankara