Spor

Milli Boksör Önder Şipal'in Gözü Altın Madalyada

2016 Rio Olimpiyatları’nda erkekler 75 kiloda ikinci turda mücadele edecek milli boksör Önder Şipal, madalya kazanmayı çok istediğini söyledi.

Önder Şipal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyat oyunlarına çok iyi hazırlandığını vurguladı.

İlk turda karşılaştığı Zambiyalı Benny Muziyo Muziyo’yu 2-1 yenerek bir üst tura yükseldiğini anımsatan Önder Şipal, “İkinci tura yükseldim, çok mutluyum. Kardeşim şanssız bir mağlubiyet aldı ama biz yolumuza devam ediyoruz.” diye konuştu.

Muziyo karşısında boy dezavantajı olmasına rağmen iyi bir mücadele sergilediğini anlatan Önder Şipal, şunları kaydetti:

“Rakibim benden 15 santim uzundu. Fizik olarak güçlüydü ama müsabakayı kazanmayı başardım. Yarın da Hintli rakibimle çeyrek final mücadelesi vereceğim. İnşallah burada boksta da madalya alıp zorlu bir dönemden geçen ülkemize armağan ederiz. Milletimizi bir nebze olsun sevindiririz.”

Önder Şipal, 75 kilo ikinci turda yarın Hintli sporcu Krishan Vikas ile karşı karşıya gelecek. 

Onur Şipal: “Üzgünüm”

Rio Olimpiyat Oyunları’na kota alan ilk Türk boksör olan Onur Şipal ise ilk turda elendiği için üzgün olduğunu ifade etti.

Onur Şipal, Rio’ya final oynama hedefiyle geldiğini aktararak, “Dünya şampiyonu olarak Rio’ya kota aldım. Olimpiyatlarda en kötü bir final bekliyordum. İlk turda, birinci raundun ilk dakikasında kaşımın açılması, sonraki iki rauntta tek gözle mücadele etmeme sebep oldu. Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Çok emek verdik ama hayırlısı böyleymiş. Üzgünüz.” diye konuştu.

Kamupersoneli.net AA