Spor

Real Madrid Finalde. Şampiyonlar Ligi Finali Ne Zaman?

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında İngiltere’nin Manchester City takımını eleyerek finale çıkan Real Madrid’in teknik direktörü Zinedine Zidane “Henüz bir şey kazanmadık. Finalde şanslar yarı yarıya.” açıklamalarında bulundu.

Maçın ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Zidane, “Manchester City karşısında zorlanacağımızı biliyorduk ve sonuna kadar zorlu geçti ama sonunda finale kaldık. Çok mutluyum. Futbolcular bunu hak etti ama henüz bir şey kazanmadık. Şimdi hemen lig maçına konsantre olmamız gerekiyor.” değerlendirmelerinde bulundu.

Final maçının favorisi olmadığını vurgulayan Zidane, “Hem Atletico hem biz finalde olmayı hak ettik. Şimdi şanslar yüzde 50.” diye konuştu.

Zidane ayrıca, sakatlığı sebebiyle kadro dışında olan Karim Benzema’nın birkaç gün içinde takımla birlikte antrenmana başlayacağını söyledi.

Manchester City’nin teknik patronu Manuel Pellegrini de “Ne İngiltere’de ne de burada hiçbir takım diğerine üstünlük kuramadı. Real Madrid finale için bizden daha fazla layık değildi.” görüşünü savundu.

İki takımın da yaratıcılık açısından zayıf olduğunu ifade eden Pellegrini, “Bu maçı kaybedecek bir futbol ortaya koymadık. Yenilmeyi hak etmedik. Real Madrid attığı golde çok şanslıydı. Adil olan bu maçın da berabere bitmiş olmasıydı.” dedi.

Pellegrini, Real Madrid ve Atletico Madrid arasında oynanacak final maçı için ise “Herhangi bir final maçının favorisi olduğunu düşünmüyorum. Her ikisi takımda güçlü.” değerlendirmesinde bulundu.

Diğer yandan Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo da “Maçı kontrolümüz altında tuttuk. İkinci golle darbeyi vurabilirdik. 1-0 zor bir sonuç ama yeterli oldu. Kişisel olarak da iyi oynadığımı düşünüyorum ama daha da önemli olan finale kalmaktı. Deplasmanda oynadığımız ilk maçta da 1 gol atmaya değer bir futbol oynadık. Finalde olmamız adil.” ifadelerini kullandı.

Zinedine Zidane’a hayranlık duyduğunu ve Real Madrid’de devam etmesi gerektiğini belirten Ronaldo, “Zidane çok alçak gönüllü bir kişi ve futbolcularını dinliyor” dedi.

La Liga’nın iki takımının Şampiyonlar Ligi’nde final oynayacak olmasının La Liga’nın gücünü gösterdiğini dile getiren Ronaldo, “Finalde favori olmaz. şanslar yüzde 50 yüzde 50.” değerlendirmesini yaptı.

Final Maçı Nerede ve Ne Zaman Oynanacak?

Dün oynanan maçın ardından Atletico Madrid’in UEFA Şampiyonlar Ligindeki rakipi de belli olmuş oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi Final karşılaşması 28 Mayıs 2016 tarihinde İtalya’nın Milano kentinde Giuseppe Meazza Stadyumunda saat 21,45’te oynanacak.

AA