Spor

Zihinsel Engelli Sporcularımızdan Madalya Rekoru

 Ankara’da düzenlenen Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Avrupa Atletizm Şampiyonası’nı Türk sporcular, 31 madalya ile tamamladı.


Naili Moran Atletizm Pisti’nde düzenlenen şampiyonanın ilk iki gününde 21 madalya kazanan Türk sporcular, üçüncü ve son gün yarışlarında 9 branşta 2 altın, 1 gümüş ve 7 bronz madalya elde etti.

Organizasyonda Onur Kapuzlu, üç adım atlamada altın madalya kazanırken, 200 metre ile yüksek atlamada bronz madalya elde etti. Muhammet Amaç ise 200 metrede gümüş madalyanın sahibi oldu. Esra Bayrak 100 metre engelli, Ufuk Babacan 110 metre engelli ve üç adım atlama, Muhsine Gezer üç adım atlama, Emrah Öztürk ise 5 bin metrede üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Milli sporcular, erkekler bayrak yarışında ise Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu (TÖSF) Başkanı Birol Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rekor sayıda madalyayla tamamladıkları organizasyonun sorunsuz geçmesinin de önemli olduğunu söyledi.

Aydın, şampiyonaya katılan yabancı sporcuların Türkiye’den memnun ayrılmaları için büyük çaba harcadıklarını belirterek, “TÖSF ve INAS ortaklığında düzenlediğimiz, Uluslararası Paralimpik Komitesi onaylı organizasyonu 9 ülkenin katılımıyla başarıyla gerçekleştirdik. Ülkemize gelen kafileler organizasyonla ilgili memnuniyetlerini dile getirdi. Onlara Türk misafirperverliğini göstermek için çok hazırlanmıştık.” ifadelerini kullandı.

Özel sporcuların son 10 yıldır altın çağını yaşadığını ifade eden Aydın, “Önce Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ardından Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kamupersoneli.net  |AA