Teknoloji

Adil Kullanım Kotası (AKK) Kalkıyor

Adil Kullanım Kotası (AKK) Kalkıyor

Cep telefonunda ya da evinde internet kullanan hemen hemen herkesin bildiği Adil Kullanım Kotası (AKK) hakkında yeni gelişmeler mevcut. Bu gelişmeler oldukça beklenen gelişmeler ve yoğun internet kullanan kişileri çok sevindirecek gelişmeler.

Adil kullanım kotasına ilişkin beklenen düzenleme 2018 yılında gelecek. Yürütülmekte olan kotalandırma işlemi devam etmekle beraber, işleyişinde önemli değişiklikler olacak. Bu değişiklikler de ” hiç yoktan iyidir ” dedirtecek türden değişmeler.

Adil Kullanım Kotası (AKK) düzenlemesi nasıl olacak?

Yapılacak olan düzenlemeyle beraber, internet kullanıcılarının kullandıkları internet geceleri 02:00 ve sabah 08:00 saatleri arasında kayıt altına alınmayacak. Yani bu saat dilimleri arasında kullandığınız internetler kotanızdan düşmeyecek. Bu da demek oluyor ki download yapmak için geceleri oldukça elverişli bir imkana sahip olacağız.

Gerekli tüm çalışmalar ve işlemler tamamlandığında, yeni düzenleme ile internet kullanımlarımızı gerçekleştiriyor olacağız. Ayrıca bu düzenleme kapsamında, mobil internet kullanıcılarını sevindirecek bir haber de bulunuyor.

Mobil internette Adil Kullanım Kotası (AKK) olacak mı?

Evet Adil Kullanım Kotası (AKK) uygulaması halen devam ediyor; ancak yeni bir gelişme var. Daha önceleri operatör tarafından kota problemi nedeniyle yavaşlatılmış internetlerin minimum hızı 128 kb olacak ve internet halen erişilebilir, kullanılabilir noktada olacak.

Kamupersoneli.net | ANKARA