Teknoloji

Çin' in Uzay Aracı Kontrolü Kaybetti: 2017' de Dünya' ya Düşüyor

Çin tarafından önemli bilgiler ve kaynaklar elde etmek amacıyla uzaya fırlattığı aracı, kontrolünü kaybetti. Kontrolü kaybedilen uzay aracı 2017 yılında Dünya’ ya düşecek. Çinli yetkililer tarafından korkulacak bişeyin olmadığı aktarılsa da, açıklamalarında bazı ucu açık noktalar bulunuyor ve bu durum kafaları epey karıştırıyor.

Çin yaptığı açıklamasında; uzay aracının Dünya’ ya inişi sırasında büyük bir bölümünün yok olacağını ve tehlike unsuru olmadığını ifade ediyor. Ancak inişin nereye yapılacağı, hangi tarihte olacağı ve tehlikelerin neler olabileceği noktasında bir açıklama yok.

Genellikle görevini tamamlayan ve artık inişi söz konusu olan uzay araçları; planlı bir şekilde okyanuslara indirilirler. Böylelikle zararın boyutları en aza indirgenmiş olur. Ancak  Çin’ in böyle bir ibaresi de bulunmuyor.

2017 yılında düşeceği ifade edilen 8.5 tonluk uzay aracının, Dünya’ ya ne gibi zararları olabileceğini hep birlikte bekleyip göreceğiz. Tabi Çin daha detaylı bir açıklama yapma ihtiyacı hissederse. Umarız bu durum bir felaketle sonuçlanıp, insanoğluna ciddi zararlar vermez.

Kamupersoneli.net | ANKARA