Teknoloji

Facebook'a Süte Su Karıştırma İddiası!

Facebook, en büyük sosyal medya platformlarının başında geliyor. Özellikle reklam servisleri ve buna sağladığı imkanlar nedeniyle de en geniş reklam ağına sahip platformlar arasında yer alıyor. Facebook reklamları arasına yeni dahil edilen video reklamlarda, çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Bir reklam ajansının farkettiği durum üzerine, Facebook tarafından da bir açıklama geldi.

Ajans reklam sonuçlarının hatalı olduğunu farketti.

Video reklamların izlenmeleriyle alakalı grafiklerin % 60 – % 80 oranında yüksek gösterdiğini, gerçeği yansıtmadığını aktardı. Bunun üzerine yapılan açıklamada, sistemsel bir hatadan ötürü böyle bir durumun yaşanmış olabileceği ifade edildi. Ancak reklam verenler tarafından son derece önemli olan bu durum, düzelmediği takdirde ciddi sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir. Kullanıcılar için problem oluşturmasa da reklam verenler bu noktada doğru grafiği ve ulaştıkları kitleyi görmek isteyeceklerdir. Bu durum sosyal medya platformlarında ” Facebook, süte su karıştırıyor. ” söylemlerinin de ortaya çıkmasına neden oldu.

Facebook düzeltme çalışmalarına başlayacak.

Reklam grafiklerinde hata olduğunun farkedilmesi üzerine Facebook bir açıklama yaparak, konuyla ilgili çalışma başlatılarak çözüme kavuşturulacağını aktardı. Ancak reklam verenler bu sürecin daha fazla uzamamasını ve bir an önce düzeltilmesini istiyorlar.

Kamupersoneli.net | ANKARA