Teknoloji

Facebook Kullanıcılara Reklam Gösterirken Hangi Bilgileri Kullanıyor Bilmek İster Misiniz?

En büyük sosyal medya platformlarından ve reklam ağlarından birisi olan Facebook, kullanıcılara reklam veya kişi önerisinde bulunurken daha etkili ve işlevsel sonuçlar ortaya çıkarmaya çalıştığını açıklamıştı. Bu açıklamasıyla beraber bazı kullanıcılar tedirgin olsalar da, reklam verenler için durum pek bulanık değildi.

Bu paylaşımın yapılmasının ardından bilgi kirliliğini önlemek isteyen Facebook, kullanıcılara birşeyi göstermek veya tavsiye etmek amacıyla yararlandığı 98 veri noktasını yayınladı.

Facebook’ un reklam gösterme ve önerme çabalarında yararlandığı 98 kişisel veri noktasından bazılarının ne olduğunu sıralamak gerekirse aşağıdakileri listelemek mümkün olacaktır.

-Konum
-Yaş
-Kuşak
-Toplumsal Cinsiyet
-Dil
-Eğitim düzeyi
-Eğitim alanı
-Okul
-Etnik yakınlık
-Gelir ve net varlık
-Ev mülkiyet durumu ve türü

Yukarıdaki veriler incelendiğinde, Facebook’ un kişisel verilerimizi analiz ederken farklı açılardan ve yöntemlerden yoğun bir çalışma içerisinde bilgi topladığını görmek mümkün. Bu kişisel veri noktaları yardımıyla Facebook, hareketleri ve alışkanlıkları analiz ederek kişiler hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Daha önceden sevgili olunan kişiler ve hiç alakası olmayan kişilerin gösterildiği önerilerde buradaki bazı ufak tefek hatalardan kaynaklanıyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA