Teknoloji

Facebook Videolardan Para Kazanma Dönemi Başlıyor

Bilindiği gibi Facebook uzun süreli videolara reklam yerleştirmesi yapıyor. Bunu yanı sıra Facebook canlı yayınlara da reklam vereceğini açıkladı.

Bu kapsamda sosyal paylaşım platformunda daha fazla reklam göreceğiz. Firma bu uygulamayı iki koldan yürütmeyi planlıyor. Birinci kol olarak yine kendi uzmanı olduğu Facebook internet ve mobil platformlarında faaliyet gösterecek. İkinci kol ise akıllı televizyonların smart özelliklerinden faydalanacak. Bu bağlamda televizyon yayınlarında bu reklamlar yerleştirilecek. 

REKLAM ŞARTLARI NELER?

Firma kullanıcıların canlı yayından reklam geliri sağlaması için en az 2000 takipçiye ve yakın zamanda yapılan bir canlı yayının 300 kişi tarafından izlenmesi şartı arıyor. Bu şartlar sağlandığında kullanıcılar canlı yayınlarında 20 saniyelik bir reklam verme hakkına sahip oluyorlar. Ayrıca bu reklamlar her 5 dakika da bir verilebiliyor.

Ayrıca canlı yayınlarda yer alan reklamlardan sağlanacak olan gelirlerin sadece yüzde 55’i yayıncıya ait olacak. Kalan yüzde 45 ise Facebook’a gidecek.

Kamupersoneli.net | ANKARA