Teknoloji

FBI Müdürü: " Bilgisayarlarınızın web kameralarını bantlayın. "

FBI Müdürü: ” Bilgisayarlarınızın web kameralarını bantlayın. “

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya devi Facebook‘ un kurucusu Mark Zuckerberg‘ in bir alışkanlığıyla gündeme gelen bu konu, bu kezde bir konferans sırasında FBI müdürüne yöneltildi. ” Bilgisayarlarınızın web kamerasını bantla kapatıyor musunuz ? ” sorusunu yanıtlayarak, böyle bir alışkanlığının olduğunu dile getirerek, Mark Zuckerberg tarafında olduğunu da gösterdi.

FBI müdürünün kendi sosyal ve fiziksel güvenliğine dikkat etmesinden daha doğal bişey olmadığını ifade ederken, imkanlar dahilinde bir çok güvenlik önleminden yararlandığını aktardı.

Işıkları kapatıyorum; alarm sistemim var kullanıyorum.

Evindeyken kullanılmadığı takdirde ışıkları kapatan, özellikle geceleri tüm elektronik aletleri kapatan FBI müdürü; bir alarm sisteminin de evinin güvenliğinde rol aldığını aktardı. Yaptığı bu açıklamalarla da sosyal medyada ve teknoloji forumlarında ilginç diyalogların oluşmasına yol açtı.

Ayrıca açıklamasında, kişilerin kendi güvenliklerini kendilerinin sağlaması gerektiği hususuna değinen FBI müdürü; kişisel güvenlik ve bilgi hırsızlıklarına da değindi. Webcam bantlama hususundaki alışkanlığın da bir çok kişi tarafından uygulandığını yineledi.

Kamupersoneli.net | ANKARA