Teknoloji

Google' dan Yavaş İnternete Çözüm!

Dünya üzerinde bazı ülkeler; 2G, 3G, 4G, 5G gibi bağlantıları kullanıyorlar. 4.5 G’ ye geçiş yaptığımız yeni dönemde internet hızları noktasında ortalama da seyrediyoruz. Ancak Dünya üzerindeki bazı ülkelerin internetleri oldukça yavaş. Sürekli olarak bağlantı problemleri, acil durumlardan haberdar olma noktasında kullanıcıları sıkıntıya sokuyor. Tam da bu noktada, Google’ dan Facebook vari, akılcı bir sistem kullanıcılara sunulmuş durumda.

Kullanıcıların gerçekleşen olaylar, hava durumu, trafik gibi önemli konularda acilen bilgiye erişmesine olanak sağlamak amacıyla düşünülen sistem, internet hızında problem yaşayacak kullanıcılara bir çözüm olarak devrede olacak.

Google’ ın bu sistemi nedir, nasıl çalışıyor?

Google’ ın yeni sistemine verdiği özelliğin adı Lite. Bu sistem aslında bir mod. İnternetiniz yavaş olduğunda otomatik olarak devreye giriyor, sayfaların daha kolay görüntülenmesini sağlıyor ve bilgiye acil ulaşımı sağlıyor. İsterseniz siz de anlık olarak Lite modunu açıp kapatabiliyorsunuz. Lite modun içerisinde görsellik daha az ve arama sonuçlarında görselliğe yer verilmiyor. Böylece bağlantılar aracılığıyla direkt olarak bilgiye ulaşmanız sağlanıyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA