Teknoloji

Instagram'da Canlı Yayın Nasıl Yapılır? Instagram'a Canlı Yayın Özelliği Geldi

Milyonlarca kullanıcısı bulunan popüler sosyal medya uygulaması Instagram’a harika bir özellik daha eklendi. Facebook’un patronu olarak hafızalarda bulunan Mark Zuckerberg, aldığı kararla beraber Instagram’a canlı yayın özelliği getirdi.

Canlı yayın özelliğinin gelmesiyle beraber kullanıcıların akıllarında soru işaretleri oluştu. Bir çok kullanıcının Instagram’da canlı yayın nasıl yapılır?’ şeklinde sorular yöneltmesi sonrası Instagram’da canlı yayınların nasıl yapıldığına dair tüm detayları ve adım adım izlenebilecek yolları derledik.

Sosyal medya platformu içerisinde en çok kullanılan uygulamalardan birtanesi olan Instagram, yapılan güncellemeler ile yeni özelliklerini tanıtmaya devam ediyor. Mark Zuckerberg’in Instagram’ı satın almasından sonra tamamen yenilenen Instagram’a birçok yenilik eklenmişti. Şimdi ise bu kez ise milyonlarca kullanıcının sevineceği yeni bir güncelleme eklendi. Instagram canlı yayın özelliği dün itibari ile kullanıma açıldı.

INSTAGRAM’DA CANLI YAYIN NASIL YAPILIR?

Instagram’a canlı yayın özelliğinin gelmesiyle beraber özellikle sosyal medya fenomenlerinin ilk yayınlarını yapmaya başladığı görüldü. Bu özellikten son derece memnun olan bazı kullanıcılarda ise özelliği keşfetmekte biraz zorlandığı belirlendi. Instagram’da canlı yayın yapmak isteyenler  için işte tüm detaylar:

”Instagram’da canlı yayın özelliği kullanımına “Hikayeler” sekmesine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Yeni özellik, aynı Stories’te videolar yayımlıyormuşçasına kullanıcının video kayıt yapmasına imkan tanıyor ancak yayın canlı olarak güncel şekilde yayımlanıyor. Videonun üzerinde ise ufak bir şekilde “Live/Canlı” ifadesi kendine yer buluyor. İşte bu ikon sayesinde Instagram’da canlı yayın yapabilirsiniz.”

Live/Canlı ikonu neden benim hesabımda gözükmüyor gibi bir endişeye kapılmayın. Instagram’da canlı yayın özelliği kıtalar arasında zamanla yayılarak tüm kullanıcılarına aktif şekilde ulaşacak. Eğer hesabınızda canlı yayın ile alakalı bir ibare yok ise bir müddet beklemeniz ve Instagram uygulamanızı güncellemeniz gerekecektir.

CANLI YAYIN SÜRESİ NE KADAR?

Instagram bünyesinde ayrıca, Direct Mesaj üzerinden silinebilen fotoğrafları da yeni özellik olarak bulunduruluyor. Yeni özellik sayesinde kullanıcıların,onları takip eden diğer kullanıcılara dilediği zaman silinebilen fotoğraflar gönderebimekte özgür olabilecekler. Instagram’da canlı yayın özelliği ise 1 saat olarak açıklandı. 

Kamupersoneli.net | ANKARA