Teknoloji

Instagram Reklamları Kullanıcıları Sıkmaya Başladı

Online pazarlamanın ve dijital teknolojilerinin fazla iç içe girmesiyle beraber gündeme gelen sosyal medya pazarlamacılığı, epey popüler oldu. Öyle ki bu durumdan rahatsız olan kullanıcılar ve online platform ziyaretçileri, çeşitli engellemeler kullanmaya dahi başladılar. Önceleri web siteleri ve Youtube videoları ile gündeme gelen bu konu, şimdilerde sosyal medya reklamlarıyla yeniden gündemde.

Instagram reklam ağı canları sıkıyor.

Özellikle sosyal medya platformlarından Instagram ve Facebook üzerinde sıklıkla ve yoğun şekilde akışların arasında yer alan reklamlar, kullanıcıları rahatsız etmeye başladı. Bu rahatsızlık öyle bir boyuta ulaştı ki hemen hemen herkes alakasız reklamlar görmekten ya da akış içerisinde istemeyeceği şeyler görmekten bıkmış durumda.

Son dönemlerde Instagram’ ın akış içerisine yerleştirdiği ve genişletilebilir bir servis olan reklam ağı da bu durumdan nasibini aldı. Kullanıcılar Instagram akışlarında gösterilen bu reklamlara karşı alternatif çözümler arıyorlar. Özellikle giyim, spor ve lifestyle tarzı ürünlerin reklamlarının sıklıkla görüldüğü Instagram üzerinde, bir de beğendiğiniz sayfaların reklam içerikli paylaşımlar yapmaları duruma eklenince; olay içinden çıkılamaz bir hale bürünüveriyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA