Teknoloji

Mercedes ve Microsoft İşbirliğiyle Otomobiller Üretilecek

İkisi de kulvarlarının dev isimlerinden. Microsoft ve Mercedes, birlikte otomobil üretiminde çalışacaklar. Bu otomobiller televizyonlarda ve sosyal medya platformlarında sıklıkla seyrettiğimiz elektrikli, insansız ve kendiliğinden sürüş imkanı tanıyan otomobiller olarak tanıtılan araçlardan olacaklar.

Microsoft ve Mercedes işbirliği ile gerçekleştirilecek bu otomobiller, bir çok yeniliği ve gelişmeyi de beraberinde getirecekler.

Ayrıca yürütülmekte olan projede Microsoft’ un ofis ortamında kullanıma sunduğu ofis araçları da gündelik kullanıma hizmet etmesi amacıyla bu otomobillerin içerisinde yer alacak. 2017 yılında ilk örneklerini görmeye başlayacağımız otomobiller oldukça ses getirecek gibi görünüyor. Üstelik araçların diğer yazılımsal ihtiyaçlarında da Microsoft imzası olacak gibi duruyor.

Otomobillerin içinde büyük ekranlarda daha fazla yer edinmek ve sektöre adım isteyen Microsoft, bu konuda kendine başarılı bir ortak bulmuşken; araçların trafikte neleri sunmak istediğini de özetleyecek olursak; trafikte, otopilotta seyreden araçlarda insanların ajandalarına bakabilme, toplantılarını organize edebilme veya ofis uygulamalarını kullanabilmek gibi deneyimlerine imkan sağlamak şeklinde açıklayabiliriz.

Kamupersoneli.net | ANKARA