Teknoloji

Mozillada Tehlikeli Güvenlik Problemi

Google Chrome, şuan için en çok tercih edilen ve en hızlı tarayıcıların başında geliyor. İnternete erişmemize olanak sağlayarak, internet ve bilgisayar arasında köprü kuran bu tarayıcılar arasındaki en iddialı isimlerden birisi olan Mozilla Firefox da listeye ikinci sıradan dahil oluyor demek mümkündür.

Ancak gündeme tekrar gelen Mozilla Firefox, bu sefer yeni bir güvenlik açığıyla karşı karşıya kalmış durumda. Google Chrome ile rekabetinde zaten zor günler geçiren Mozilla Firefox, bir de bu güvenlik açığının ortaya çıkmasıyla güven kaybedecek desek yeri olacaktır.

Chrome ile rekabetinde böyle bir durumla karşılaşan Mozilla, hemen çalışmalara başlasa dahi bir dönemler Tor Browser’ ın başına gelenler onunda başına gelmiş durumda. Kırılan bu güveni toparlamak hiç kolay olmuyor. 

Güvenlik açığı nedir?

Mozilla Firefox’ un güvenlik açığı, Tor Browser’ ın da başına geldiği gibi SSL sertifikalarının stabil çalışamamasıyla alakalı. Bozuk stabilizasyondan kaynaklanan bu problemle saldırganlar SSL sertifikasını geçip, kendi hamlelerini gerçekleştirebiliyorlar. Bu sayede de kendileri adına istedikleri birçok şeye erişme imkanına sahip oluyorlar.

Kamupersoneli.net | ANKARA