Teknoloji

Samsung Galaxy S6 Edge ve Galaxy S7 Edge Karşılaştırması

Cep telefonu sektöründe yıllardır ilk 3’te yer alan Samsung markası, akıllı telefon üretiminde de liderliğe oynuyor.

Son ürettiği Galaxy S6 Edge ve Galaxy S7 Edge serileri ile başarısını taçlandıran Samsung, kullanıcıları bazen bu iki model arasında tercih yapmak zorunda da bırakabiliyor. O yüzden Samsung Galaxy S6 Edge ve Galaxy S7 Edge karşılaştırmasını kararsız alıcılar için derledik.


Öncelikle söylemek gerekir ki her yeni model bir öncekinin eksikliğini gidermek veya daha yeni teknolojiler sunmak için üretilir. 

Samsung istikrarlı bir şekilde yeni modellerinde daha üstün özellikler barındırmaya devam ediyor. Bu da haliyle insanları üst model alma yarışına sevk ediyor.

Samsung Galaxy S6 Edge, Galaxy S7 Edge’den daha hafif. S7 Edge 157 gram olmasına karşın S6 Edge sadece 132 gram idi. Eski model yeni modelden hafif.


Ancak fark batarya da kendini belli ediyor. 

S7 Edge’de daha uzun ömürlü 3600 mAh batarya kullanılırken, S6 Edge’de 2600 mAh batarya vardı.

Her ikisinin de ekranı Gorilla Glass 5 ile korunuyor. S7 Edge’nin ekran büyüklüğü 5.5 inç; ancak S6 Edge’ninki 5.1 inçti. Ekran çözünürlükleri ise aynı.

S6 Edge’de 8 çekirdekli Exynos 7420 işlemci kullanılmıştı. Ancak S7 işlemciyi de geliştirdi ve Exynos 8890’a ek olarak Snapdragon 820 işlemcisini de kullanıyor.

S6 Edge’de 3 GB RAM vardı; ancak S7 Edge’de 4 GB RAM var. S6 Edge’nin depolama alanı arttırılamıyordu. Bu eksikliği S7 Edge’de giderdiler ve depolama alanını 200 GB’a kadar arttırılabilme özelliği eklediler.

Her iki modelin de ön kameraları 5 megapiksel. 

Arka kameralarına bakacak olursak ilginç bir şekilde S6’nın arka kamerası 16 MP olmasına karşın, daha yeni model olan S7 Edge’nin arka kamerası sadece 12 MP.

S6 Edge Android 5.1.1 sürümünü kullanmıştı. S7 Edge ise Android 6 sürümünü kullanıyor. Neyse ki iki modelin de 4,5 G uyumu var.

Her ikisinde de Samsung ayrıcalığı ile NFC desteği mevcut. Renklerine bakacak olursak, fabrika çıkışında S6 Edge’nin siyah, beyaz, altın ve yeşil renkli modelleri var iken; S7 Edge’nin Siyah, Beyaz, Altın ve Gümüş renkli modelleri var.

Kamupersoneli.net | Ankara