Teknoloji

Samsung Üst Düzey Yetkilisi Gizli Bilgileri Rakiplere Satıyormuş!

Samsung, son zamanlarda gündemde hiç iyi haberlerle anılamıyor malesef. Galaxy Note 7 macerasıyla başlayan bu sıkıntılı süreç, halen çözülebilmiş değilken; gündemde bomba etkisi yaratacak bir gelişme daha mevcut. Bugün alınan bilgiler kapsamında; Samsung’ un üst düzey yetkililerinden birisi, rakiplere çok gizli bilgileri satarken yakalandı.

İzolasyon ve cihazların batarya süreçlerindeki optimizasyon çalışmalarında kullanılacak gizli bilgileri (bu bilgiler muhtemelen Galaxy S8 için kullanılacak bilgilerdi) rakip firmalara satmaya çalışırken yakalanması üzerine Samsung tarafından üst düzey yetkiliye dava açılacak.

Konuyla alakalı araştırmaların yapılacağı ve uzunca bir sürecin başladığı bu konuda, Samsung’ un önümüzdeki yıl ciddi problemler yaşayabileceği öngörmek mümkün. Bu nedenle öyle hamleler yapmalı ki çizilen karizmayı ve milyarlarca $ zararı ortadan kaldırabilsin. Ancak bu yıl Samsung’a uğursuz geldi gibi gözüküyor.

Bakalım bu durumun altından Samsung nasıl kalkacak?

Samsung’ un Note 7 faciasıyla 2 milyar $ zarara girdiğini zaten sizlere ulaştırmıştık. Ancak yaşadığı karizma kaybıda küçümsenemeyecek bir durum. Sonuçlarını hep birlikte göreceğiz.

Kamupersoneli.net | ANKARA