Teknoloji

Spotify Yeni Hamlesiyle Apple Music' e Yine Fark Attı!

Apple Music ile olan kıyasıya rekabetinde daima üstün gelen taraf olmayı başaran Spotify, yeni hamlesiyle de kullanıcıları sevindirdi. Yapılan yeni güncelleme kapsamında haftalık keşifin yanı sıra, günlük keşif imkanı sunan bir değişiklik söz konusu.

Spotify ” Daily Mix ” adını verdiği güncellemesiyle, kullanıcılara günlük olarak sevdikleri şarkılardan oluşabilecek bir liste hazırlayacak. Kullanıcıların müzik zevkleri göz önünde bulundurularak hazırlanan bu liste sayesinde, eskilerden ayrı kalmak istemeyen ancak yeni ritimlere de hazırım diyen kullanıcılar epey memnun kalacaklar.

Kişilerin bu listede yer almasını istemedikleri müzikleri kaldırma imkanlarının yanı sıra, o müzik ve benzerleriyle bir daha karşılaşma ihtimalleri de kalmıyor. Üstelik, beğenilen şarkılar ve benzerleri daha sonra tekrar karşınıza çıkabiliyor. Bu özellik sayesinde, Spotify’ ın da bir yapay zekaya sahip olduğunu söylemek mümkün. 

Kullanıcıların müzik zevklerini analiz edecek Daily Mix güncellemesi, şuan için Spotify’ ı kullananlara sunulmuş durumda. Ancak üyeliğini yeni aktifleştirmiş olan kullanıcılar iki haftalık süreç sonunda Daily Mix imkanından yararlanabilecekler.

Kamupersoneli.net | ANKARA