Teknoloji

Turkcell VoWiFi Nedir? Turkcell VoWiFi Özelliğini Kullanıma Sunuldu

Ülkemiz içerisinde 4.5G’nin hayatımıza girmesiyle beraber kısa süre sonra LTE ağı üzerinden HD kaliteyle beraber telefon görüşmesi yapmayı sağlayan VoLTE özelliğinin ülkemizde kullanıma sunulduğu açıklanmıştı. Şimdi ise Turkcell aldığı kararlar neticesinde özellikle yurtdışına çıkacak olan müşterilerinin çok işine yarayacak bir yeni özelliği kısacası VoWiFi özelliğini ülkemizde kullanıma sunduğunu açıkladı.

Artık Turkcell’in VoWiFi özelliğiyle beraber akıllı telefonu VoWiFi destekleyen kullanıcılarda çekim sorununun yaşandığı yerlerde WiFi teknolojiyle beraber daha iyi bağlantı sunarken yurtdışına çıkan ve VoWiFi özelliği aktif olan Turkcell kullanıcıları VoWiFi’ın olduğu diğer ülkelerdeyken de bu özellik sayesinde normal tarifesindeki konuşma dakikialarına ek ücret sunmadan kullanabilecekler. Kısacası VoWiFi özelliğiyle kullanıcılar başka bir operatörün mobil ağına girme ihtiyacı duymadan WiFi üzerinden HD ses kalitesinde iletişim kurulabilecek ve kolaylık sağlanabilecek.

PEKİ BU ÖZELLİĞİ HANGİ TELEFONLAR DESTEKLİYOR?

Turkcell’in VoWiFi özelliğini şu an için sadece VoWiFi desteği olan yani iPhone kullanıcıları kullanabilecek ayrıca şu an içinde iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPhone SE modelleri VoWiFi özelliğini desteklediği bilinmekte.

KULLANICILAR ÖZELLİKTEN NASIL YARARLANACAK?

Akıllı cihazı destekleyen Android cihaz sahiplerininde VoWiFi özelliğini kullanabiliyorlar ancak ülkemizde birçok Android üreticisi daha önceden VoWiFi kullanılabilir olmadığı için yazılımsal olarak VoWiFi’a destek vermediği biliniyor. Bunun için telefonunuza VoWiFi özelliğini kazandıracak yeni güncellemeyi bekleyebilir ya da telefonunuzun VoWiFi destekli olup olmadığını Turkcell ile iletişim kurarak öğrenebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | ANKARA