Teknoloji

Twitter Büyük Güncellemesi Gerçekleştirildi

Geçtiğimiz günlerde dile getirdiğimiz Twitter güncellemesi gerçekleşmiş bulunmaktadır. Sosyal medya kullanıcılarının merak beklediği, karakter sınırı problemi de ortadan kaldırılmıştır. Twitter’ da yoğun tepki toplayan ve içeriklerin anlatımını kısıtladığı, kullanıcılara inovatif gelmediği gerekçesiyle problem olarak gösterilen karakter sınırının kaldırılmasıyla da gündem epey rahatlamış oldu.

Yayımladığımız haber kapsamında da aktardığımız üzere bu karakter sınırlaması ve içeriklerin kullanılmasında da bir değişiklik söz konusu. Uygulanan değişiklikler çerçevesinde, karakter sınırına artık; gif, resim, video gibi içerikler dahil edilmiyor. Daha önceleri 25 karakter gibi bir kullanım eksilten linklerin de bu duruma dahil edilmemesi üzerine kullanılabilirlik daha da artırılmış durumda.

Büyük gün 19 Eylül olarak aktarılmıştı.

19 Eylül 2016 tarihinde gerçekleştirileceği aktarılan bu büyük güncelleme dün saatleri itibariyle gerçekleştirildi. Güncelleme kapsamında aktarılan özellikler aktif edilerek, deneme sürümünde olan bir tweet yanıtlama süreci de bulunuyor. Şuan beta kullanımda olan bu özellik beğenildiği takdir de ve başarılı çalıştığında tamamen kullanıma sunulmuş olacak. Bu sayede Twitter, hem karakter sınırlaması hem de daha kullanılabilir Twitter isteyenleri memnun etmiş olacak.

Kamupersoneli.net | ANKARA