Teknoloji

Vine Uygulaması Kapanıyor Mu?

Vine Nedir?

Akıllı telefonlar ya da tabletler aracılığıyla kısa video çekilip paylaşılabilen Vine uygulaması, Dünya’da ve Türkiye’de popüler olmasıyla günlük hayatta kullanılan bir uygulama haline gelmişti.

Vine Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Vine uygulaması ile ister Twitter hesabı üzerinden ister de e-posta adresinizle hesap açabiliyor. Hesap oluşturduktan sonra karşınıza editörlerin sizler için seçmiş olduğu videolar sizi karşılamakta.

Kendi videonuzu oluşturmak için anasayfanın sağ üst köşesindeki kamera simgesine tıklayarak videonuza çekemeye başlayabilirsiniz. Parmağınızı ekrana dokundurduğunuzda video çekimi başlayacak, parmağınızı kaldırdığınızda kayıt duracaktır.

Çekilen ve kaydedilen videoları hesabınızda paylaşıp başka insanların görmesini sağlayabilirsiniz. Videoların en önemli özelliği ise kendi kendine sonsuz tekrar ile oynayabilmesi.

Fakat Vine fenomenlerinin Twitter tarafından maaş alamamaları üzerine bir çok kullanıcı uygulamayı silerek tepkilerini gösterdi. Büyük bir kullanıcı kitlesinin kaybına uğrayan Vine, yenilgiyi kabullenip sistemi kapattı. Şuanlık sadece eski videolar izlenmekte.

Uygulama 17 Ocak’tan İtibaren Tamamen Sonlanıyor

Videoların GIF (hareketli resim) gibi sonsuz oynatılabilme özelliğine sahip olan Vine uygulaması Twitter tarafından 17 Ocak tarihinde tamamen kapatılacak.

Eski videoları izlemek isteyen kullanıcılar sadece web sayfası üzerinden videolara ulaşabilecek.

Kamupersoneli.net