Teknoloji

Whatsapp Yeni Şifreleme Özelliği Üzerinde Çalışıyor!

Bilindiği gibi Whatsapp, uygulamanın politikalarında bir değişikliğe giderek; uçtan uca şifreleme özelliğini kullanan bir şifreleme sistemi geliştirmişti. Bu şifreleme sistemine dışarıdan müdahalenin mümkün olmadığı, mesajlasın asla saklanmadığı ve okunamadığı da aktarılmıştı. Yapılan çalışmalar kapsamında Whatsapp’ ın bu güncellemesi epey beğeni toplamıştı.

Ancak şifreleme konusundaki hassasiyetiyle tanıdığımız Whatsapp’ ın farklı planlar içerisinde olduğunun haberleri de yeniden sosyal medyaya yansıdı. Uygulama içerisine yeni bir şifreleme seçeneği yerleştirmeyi düşünen Whatsapp, kullanıcıların uygulamalarına erişimi istemli olarak kısıtlamalarına olanak tanıyacak.

Bu kısıtlamalar kullanıcı seçenekli olacağı için, herhangi bir varsayılan tercihe ya da zorlamaya maruz bırakılacağımızı düşünmüyoruz. Ancak bahsi geçen güncelleme bir şifrelemeye ihtiyacı olanlar için aranan kan niteliğini taşıyor diyebiliriz. Konuyla alakalı detaylar netleştiği takdirde kamupersoneli.net olarak takip edip, sizlere aktarıyor olacağız.

Yapılacak olan çalışmalar sonrasında da şifreleme özelliğine ait tüm bilgilendirmeleri, işlevsellikleri yine sizlerle paylaşıyor; Whatsapp’ ın hamlesini değerlendiriyor olacağız. Bu sayede en güncel gelişmelerden ilk siz haberdar oluyor olacaksınız.

Kamupersoneli.net | ANKARA