Teknoloji

Youtube Gönüllü Çalışanlar Arıyor!

Youtube, Dünya’ nın en büyük müzik ve video paylaşım platformlarından bir tanesi. Dünya’ nın her yerinde yoğun olarak tercih edilen ve ünü bu noktada Everest’ e taşınmış platformun, uzunca sürelerdir uygunsuz içeriklerle mücadele etmeye çalıştığını hepimiz biliyoruz.

Bu konudaki çalışmalarının yetersiz kaldığını ve ne yaparsa yapsın yapay zeka yardımıyla ortada kaldıramadığı problemler nedeniyle de yeni bir girişime imza atmış durumda. Youtube’ u sevenler ve daha kaliteli bir ortam olarak kalmasını isteyen kişileri, gönüllü olarak Youtube’ un çalışanı olmaya devam ediyor.

Gönüllülük başvurusunda bulunarak kabul edilen kişiler, Youtube’ un içerisinde yer alan ve yapay zekanın elinden kurtulabilmiş videoları incelemekte görev alacaklar. Birçok yetki ve düzenleme imkanına da sahip olacak bu kullanıcılar, Youtube politikalarına uygun olmayan içeriklerin silinmesine ve erişime kapatılmasına yardımda bulunacaklar.

Ne kadar başarılı olacak?

Youtube’ un gönüllü çalışanı olarak uygunsuz içerikleri önlemedeki bu işbirliği teklifi, ne kadar başarılı olacak merakla bekleniyor. Platformda yer alan milyonlarca video nedeniyle, sürecin epey zorlu geçmesi muhtemel görünüyor. Elbette her geçen gün yenileri de ekleneceği için, Youtube’ un temizlenmesine pek imkan yok gibi görünüyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA