Genel

e-YDS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?

Elektronik Yabancı Dil Sınavı İngilizce (e-YDS 2016/3) için başvuruları 25 Şubat 2016 ve 29 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılmış olan ve sınav ücreti 200 ( iki yüz ) TL olan sınav 12 Mart 2016 Cumartesi günü yani bugün yapıldı. Elektronik Yabancı Dil Sınavı iki buçuk saat sürdü yani 14:00 başlayan sınav saat 16:30 da sona erdi. Sınavın sonuçlarının ise gün içerisinde açıklanacağı ÖSYM tarafında duyurulmuştur.

Peki sınav neye göre geçerli sayılmaktadır ? işte cevabı ;

– Sınava girmiş olan öğrenci sınava kendisine atanmış olan sınıfta girmesi gerekmektedir.

– Sınava girmiş olan öğrencinin sınav başlamadan önce sınav giriş belgesinin salon görevlisine teslim etmiş olması gerekmektedir.

– Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM ) ‘ nin çekmiş olduğu fotoğraf ile sınav salonunda bulunan web kamera ile çekilmiş olan fotoğrafın eşleşmiş olması gerekmektedir.

– Sınava girmiş olan öğrencinin sınav anında girilmesi gereken bilgilerde eksik veya yalnış olmaması gerekmektedir.

– Öğrencinin kopya çekme veya kopya vermeye yeltenmemesi gerekmektedir.

– Öğrencinin salon içerisinde sınav kurallarına uyması ve sınavda sınav görevlileri tarafından yapılmış olan uyarıya uyum sağlamaları gerekmektedir.

– Sınava girmiş olan adayın sınav başvurularını taşıyor olması gerekmektedir aksi taktirde bu kurallara uyulmadığında sınavdan yüksek puan almış olsa bile sınavın iptali gerçekleşecektir.

Kamupersoneli.net