Eğitim

YÖK Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı Duyurusu

Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci ve akademisyenler  yurt dışına çıkacak.

23 Ağustos 2011 tarihinde 28034 sayılı REsmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Mevlana Değişim Programı 2013-2014 eğitim- öğretim yılından itibaren Türkiye’deki yükseköğretim kurumları ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve akademisyen değişimleri yapılıyor.

Yükseköğretim sisteminin uluslararası hale gelmesi odaklı çalışmalar kapsamında YÖK “Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı” ‘nı devreye sokuyor.Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı çerçevesinde YÖK tarafından belirlenen alanlarda 2016-2017 akademik yılında başlamak üzere öğrenci ve öğretim elemanı değişimi gerçekleştirecek.

Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı Başvuruları Nasıl Olacak?

Başvurular , projede ortak olan 2 üniversitenin istenilen belgelerle beraber, yurtiçinde bulunan üniversite rektörlükleri vasıtasıyla YÖK ‘e yapılacak. YÖK tarafına ulaşan proje önerileri, YÖK tarafından değerlendirilecek ve YÖK Yürütme kurulu tarafından karara bağlanacak.

Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı Başvuru Formu

Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı Başvuru Formu YÖK resmi internet sayfasından edinilebilir.  Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı başvuru formunda proje önerisinin tanıtımı, proje alan adı ve kodu, projenin amaç ve hedefleri , proje konusunun kısa tanıtımı, projenin süresi ( Başlama ve bitiş tarihleri) , proje kapsamında hedeflenenler, projenin üniversitenin stratejik hedefleri ve yükseköğretime ne gibi katkılarda bulunabileceği gibi alanlar bulunuyor.

Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programıyla 21 ülke arasında öğrenci ve akademik personel değişimleri gerçekleşecek. Bu ülkeler Kosova, Malta, Tunus, Cezayir, Makedonya, Sudan, Umman , Yemenİran, Libya, Romanya, Türkmenistan,Arnavutluk, Fas, Kırgızistan, Malezya, Suudi Arabistan, Azerbaycan, İngiltere,  Cibuti, Kazakistan olacak.

Kamupersoneli.net