Genel

Türk Bankalarına Siber Saldırı Devam Ediyor, Vakıf Katılım Bankası'na Dolar Saldırısı!

Gece yarısı yapılan siber saldırı ile Vakıf Katılım Bankası dolar satışlarına müdahale yapıldı. 

Halk Bankası’na düzenlenen operasyonun birebir aynısına uğrayan Vakıf Katılım Bankası saldırının püskürtüldüğünü açıkladı ancak bankaların hedef alınması vatandaşın “banka hesaplarındaki paralarımız ne kadar güvende?” tedirginliği yaşamasına neden oldu. 

Vakıf Katılım Bankası “Saldırı Püskürtüldü, Her Türlü Güvenlik Önlemi Alındı” 

Saldırının duyulmasının ardından Vakıf Katılım Bankası internet sitesi üzerinden hemen bir bilgilendirme mesajı yayımladı. 

Mesajda banka “10 Eylül 2018 tarihinde kurumsal web sitemizde bilgilendirme amaçlı yayınlanan döviz kurlarımıza yönelik, 9 Temmuz 2018 tarihindeki kurlarımızı gösterecek şekilde bir siber saldırı düzenlenmiş, saldırı çok kısa sürede püskürtülmüştür. 

Bankacılık sistemlerimiz (mobil ve internet şubemiz) saldırıdan olumsuz etkilenmemiş olup, bu sürede gerçekleşen herhangi bir döviz alım – satım işlemi de bulunmamaktadır. 

Yapılan müdahale neticesinde kurumsal web sitemiz stabil hale getirilmiştir. ” 

Müdahale ile dolar kurunun normal fiyattan yüzde 30 daha düşük gösterildiği öğrenildi. Daha önceki haftada Akbank kredi kartı kullanıcıları sosyal medya hesapları üzerinden kredi kartı ödemelerini yaptıkları halde kredi kartlarının yetersiz bakiye hatası verdiğini dile getirerek çok sayıda şikayette bulunmuş, Akbank kısa süreli teknik bir sorun yaşadıklarını açıklayarak sorunu gidereceklerini dile getirmişti. 

Ancak kamuoyunda Akbank’ın da siber saldırıya maruz kaldığı iddiası oluşmuştu. Son dönemde üst üste gelen bu saldırı haberleri artık maaş hesapları nedeni ile paralarını bankada tutan kişilere de bankalara karşı güvensizlik oluşturdu. 

Vakıf Katılım Bankası Dolar Açıklaması Metni 

Türk Bankalarına Siber Saldırı Devam Ediyor, Vakıf Katılım Bankası'na Dolar Saldırısı!

Kamupersoneli.net – Ankara 

Bir Yorum