Sağlık Personeli

Güvenlik Raporlama Sistemi Getirildi

Güvenlik Raporlama Sistemi Getirildi

Sağlık çalışanlarının kendi hatalarını sisteme girerek, hastalara daha iyi hizmet vermesini sağlayacak yeni bir uygulama başlatıldı. Bu uygulama sayesinde sağlık sektörü çalışanları yaptıkları hataları sisteme girerek, tekrar edilmemesini ve çözüm yollarının geliştirilmesinin başlangıcını atmış oluyorlar. Sisteme girilen hatalar takip ediliyor, süreçleri ve nedenleri araştırılıyor, daha sonrasında ise tekrar ortaya çıkmamak üzere çözüm üretiliyor. Bu noktada bir nevi sağlık çalışanları kendi hatalarını not ediyorlar şeklinde belirtmek mümkün.

Sağlıkçılar; hemşireler, doktorlar gibi sağlık sektörünün tüm çalışanları olarak nitelendirilirken, bir nevi kendi hatalarını günlük şeklinde yazıyorlar da denebilir. Sisteme giriş yapan sağlıkçılar kendi bilgileri gizli kalmakla beraber, hatalarını da girmeye başladılar. İlk gününde 92 hata sisteme giriş yapılırken, hataların tümü hemşirelerden geldi. Hemşireler yaptıkları hataları, yanlış uygulamaları veya diğer olumsuz süreçleri buraya girerek not ettiler.

Bu sayede Sağlık Bakanlığı buraları inceleyerek, hataların olduğu alanlardaki eksiklikleri gidermeye çalışacak. Hastaların aldığı hizmet kalitesi ve tedavi sürecindeki başarı oranı artarken, sektördeki hatalar ve yanlış uygulamalarında önüne geçilmiş olacak. Bu noktada son derece önemli bir çalışma yürütülmüş olacak.

Hastalarda, Sağlıkçılar da Memnun

Güvenlik raporlama sistemi getirildi, faaliyetten hastalarda, sağlıkçılar da memnunlar. İşleyiş ve tedavi süreci açısından son derece yerinde ve işe yarar bir süreç olduğunu belirten yetkililer de, getirilen bu sistemin sektörü hizmet ve tedavi noktalarında daha yukarılara taşıyacak önemli bir adım olduğunun bilgisini verdiler.

Kamupersoneli.net