Gündem

4.5G İçin Meraklı Bekleyiş Son Buluyor

Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumu tarafından ihalesi 26 Ağustos 2015’de yapılan ve 4.5G olarak bilinen İMT hizmeti 1 nisan 2016 tarihinden itibaren vatandaşın kullanımına sunulmaya başlayacak. BTK resmi internet sayfasında konuyla alakalı bir duyuru ve geri sayım eklentisi bulunuyor.

1 Nisan 2016 tarihinden itibaren Türkiye’deki gsm şirketleri tarafından kullanıcılara sağlanacak hizmet kapsamında bir çok reklam ve duyuru yapılmıştı. 4.5G hizmetinden faydalanabilmeniz için cep telefonunuzun bu teknolojiyi desteklemesi gerekmektedir. Cep telefonu marka ve modelinizi google üzerinden aratarak 4.5G uyumu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

4.5G ne kadar hızlı olacak? 4.5G ile şu anki mobil internet hızınız tam olarak 10 -12 kat arasında daha hızlı hale gelecek. 3G saniyede 28Mbps ‘lik bir hız sunuyorken , 4.5G teknolojisiyle bu hızın saniyede ortalama 375Mbps olacağı öngörülüyor.  8 GB boyutundaki yüksek çözünürlüklü bir filmi indirme süresi 6 saniyeye inecek.  

1 Nisan tarihi itibariyle 81 ilde 4.5G hizmeti verilmeye başlayacak. 2G teknolojisinden 3G’ye geçiş sırasında veri kullanımında aşırı artış olacağı için müşterilerden onay alınması gerekiyordu. 3G’den 4.5G’ye geçiş sırasında bu tür bir durum söz konusu olacak. Müşteriler sim kartlarını ücretsiz olarak değiştirebilecek. Sim kartınızın 4.5G uyumu olup olmadığını operatörlerin web sitelerinden öğrenebilirsiniz.isteyen 3G isteyen 4.5G kullanacak müşterilere bu konuda herhangi bir yaptırım yapılmayacak.4.5G ile faturalar artacak mı?  gibi soruların cevabını gsm şirketleri vermeye başladı. Eski tarifedeki miktarı ödeyip daha fazla kotaya sahip olacaksınız. 

Kamupersoneli.net