Kamu Personelleri

İŞKUR, Nisan’da 2000 İMD Alacak İddiası!

İŞKUR’un Antalya’da yapılan eğitim seminerlerinde bir Genel Müdür Yardımcısının Nisan ayında kurum içi 1000 adet  ve kurum dışı 1000 adet olmak üzere toplam 2 bin İş ve Meslek Danışmanı atayacağız şeklinde bir açıklama yaptığı iddia edildi.  

Ulusal İstihdam Stratejisinin 3. İzleme ve Değerlendirme Kurulu Taslak Mevcut Durum Raporlarında İŞKUR’un personel ihtiyacı talebinin 2016’da gerçekleşmesi karara bağlanmıştı. İŞKUR, kadro talebini önceki yıl bildirmişti ancak 2015 yılında kuruma atama izinleri çıkmamıştı, söz konusu atama izinlerinin 2016’da gerçekleştirilmesi için karar alınmış olup konuyla ilgili şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmamıştır. 

Değerlendirme: 

1)    İŞKUR’un İş ve Meslek Danışmanı talebi olduğu resmi belgelerde mevcuttur. Bu talep 2015 yılında da yapılmıştı.

2)    İş ve Meslek Danışmanlığı atamaları en son 2013 yılında yapılmıştır. Bugüne kadar adayların atama baskısı fazlasıyla olmuştur ama bir sonuç alınamamıştır.

3)    Hem ilk atama bekleyenler hem de kurum içinde İMD alımını bekleyenlerin atama beklentisi yüksek olsa da resmi bir ağızdan bir açıklama gelmeyince iddialar boşa çıkmaktadır ve hayaller yıkılmaktadır.

4)    2014 KPSS puanı geçerliliğini yitirecek, bu yüzden adaylara net açıklamalar yapılmalıdır. İŞKUR, İMD atama planlaması yapıyor mu yapmıyor mu? Nisan ayında veya Mayıs ayında bir İMD ataması olacak mı olmayacak mı? Hem işsiz danışmanlara hem de kurum içi İMD ataması bekleyenler bir resmi açıklamayı hak ediyor diye düşünüyoruz. 

5)    Eğer Nisan ve Mayıs’ta İMD ataması olursa zamanlaması harika olacaktır çünkü adaylar puanlarının geçerliliği sona ermeden atanmış olacaklardır. 

6)    Birçok Bakanlık personel alımlarını Nisan’da gerçekleştirecek veya bir kısmı Haziran’da merkezi yerleştirmede personel alımı yapacak. İŞKUR’un da personel planlamasını açıklaması son derece faydalı olacaktır. Yetkililere adaylar ve mevcut İŞKUR çalışanları adına sesleniyoruz. Atama planlamasıyla ilgili olumlu ve olumsuz bir açıklama yapılsın artık. 

Bir Yorum

  1. Kurum içi Belgeli memur olarak çalışmama rağmen kendim kadar dışarıdan alınacak arkdaşlarıma sevindim. bugüne kadar bekledikler. Allah çalışmalarını boşa çıkarmasın inşAllah nisan ayı içinde işsiz iş ve meslek danışmanlarının ataması olur. Kurum için bekleyenlerinde atanması kuruma pozitif enerji katacaktır. Allah işlerimizi hayra çıkarsın

  2. sıra yetkililerde artık. nisanda yüzümüzü güldürsünler.

  3. İşsiz imd ler o kadar cok yorulduk ki artık 2014 kpss puanlarımiz yanmadan is ve meslek danismani atama müjdesi verilsin yetkililerden müjdeli haberlerini bekliyoruz

  4. Kurum içi alımda görev belirsizliği oluşacak ve karagaşaya yol açacaktır. işsizlik yine çift haneli olacaktır. en az 5000 alım gerekiyor kurum dışından.

  5. niçin kurum içinden imd alınmıyor sorusuna bakan çalışmalarını yetersiz bulmuştu ve dışardan alımın haberini vermiş gibiydi şimdi kurum içinden 1000 atama ya tamam ama 3 yıldır atama yapılmamış bir kuruma çok yetersiz ve 3600 kadronun tamamı da kullanılmamış olacak en az 5000 kadro istiyoruz kurum dışına sayın yetkililer… haberleriniizi bekliyoruz atanmak istiyoruz.

  6. 3 yildir cok yiprandik cabaladik olsun artik issiz meslek danismani kalmasin kurum disi 5000 atama olsun

  7. Yeter artık insanların umutlarıyla oynamayın atama yapılmayacaksa o kadar sertıfıka neden verildi neden o kadar para Harcandı yetmedi mi kefen sertifikası mı alalım

  8. 2014 kpss puanlarımız yanmadan en az 2000 imd alımı istiyoruz. bunu hak ettik gerçekten.

  9. bu haber yaklaşık 10000 kez okunmuş, insanlar umutlarını bu habere odaklamışken yetkililer evet alım var ya da yok demesi bu kadar zor mu? hakka giriyorsunuz

  10. 2016 sınavına 24 gün kaldı lütfen artık açıklama yapılsın. Bu kadar mı değersiz Türk vatandaşıyız kale bile alınmıyoruz. 82 puanla (imd)atanmayı bekliyorum 3 senedir yeter artık.