Eğitim

YGS günü İETT ler Ücretsiz Olacak

İstanbul ‘ da 13 Mart 2016 Pazar günü gerçekleştirilecek olan YGS ( yükseköğretime geçiş sınavı ) için İETT ( İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri ) ‘ ler öğrenci ve görevli öğretmenler için ücretsiz ulaşım imkanı sağlandı.

Yapılan bu uygulamaya göre sınava girecek olan öğrenciler ve görevli öğretmenler için toplu taşıma araçlarını sınav günü saat 11.00′ e kadar ücretsiz ulaşım sağlayacak. Sınava girecek öğrenciler ücretsiz ulaşım yapabilmek için sınav giriş belgelerini göstermeleri yeterli olacaktır , sınavda görevli öğretmenler ise görevli olduklarına dair kağıtları göstermeleri yeterli gelecektir.

İETT ( İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri )  otobüsleri , metrobüs araçları , tünel , nostaljik tramvay , Şehir Hatları vapurları , tramvay , hafif tramvay , metro ve füniküler araçlarından oluşmaktadır.  Otobüsler , metrobüs araçları , tünel , nostaljik tramvay , Şehir Hatları vapurları , tramvay , hafif tramvay , metro ve füniküler araçları öğretmen veöğrenciler için saat 11 : 00 ‘ a kadar ücretsiz yolculuk yapmaları sağlanacaktır.

2016 YGS ( Yükseköğretime geçiş sınavı ) ‘ ye girecek öğrencilere ve öğretmenlere kolaylık sağlanması amacı ile 83 ( seksen üç ) hatta 88 ( seksen sekiz ) ilave araç eklendi . İlave araç eklemesi ile beraberinde sefer sayısıda 536 ( beş yü olarak arttırıldı.

Kamupersoneli.net