Ekonomi

CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Çağrı! Doğalgaz ve Elektrik Fiyatları Eski Tutarına Çekilsin

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yapmış olduğu bir açıklama ile ekonomi konusuna dair açıklamalarda bulundu. 

Bu konuda doğalgaz ve elektrik fiyatlarına yönelik açıklamalarda bulunan Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu konuda çağrıda bulundu. 

CHP’DEN ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FİYATLARI ESKİ HALİNE DÖNSÜN ÇAĞRISI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Mecliste ekonomik gelişmeler ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu konuda son günlerde elektrik ve doğalgaz fiyatlarında yaşanan artışlara değinen Veli Ağbaba konuya dair “Erdoğan ‘nerede fiyatlarda ciddi manada oynama varsa gereğini yapmak devlet olarak görevimiz.’ diyor. İlk olarak ciddi manada oynama olan doğalgaz ve elektrik fiyatlarını eski tutarına çeksin.”  açıklamalarında bulundu. 

İSŞİZLİK FONU AÇIKLAMASI

Veli Ağbaba açıklamalarında ayrıca işsizlik fonu ile ilgili ortaya atılan iddiaları da gündeme taşıdı. Bu konuda bir açıklama yapılması gerektiğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba bazı sayısal veriler paylaştı. Veli Ağbaba’nın işsizlik fonu açıklaması;

“İşsizlik Fonundaki 11 milyar liranın düşük faizle Halkbank, Vakıfbank ve Eximbank’a aktarıldığı iddia ediliyor. Konunun muhataplarından tık yok. Fonda 125 milyar lira birikmişken bugüne kadar harcanan para 20 milyar lira civarında. İşsizlik Fonu’nda biriken paraların başka ortamlara aktarılması asla ve asla kabul edilemez.”

Kamupersoneli.net – ANKARA