Genel

Devlet Memurları Nasıl Kurumlararası Geçiş Yapar?

Devlet Memurları Nasıl Kurumlararası Geçiş Yapar?

Herhangi bir devlet kurumunda görev yapmaktayken, başka bir devlet kurumuna yatay geçiş yapmak isteyen veya isteyecek kamu personellerinin bu işlemlerini nasıl yürüteceklerini ve neleri bilmeleri gerektiğini anlatacak bir haber hazırladık. Kamu personellerinin kurumlararası geçişlerinde onlara yön verecek, rehber niteliğindeki bu içerikte; bilinmesi gerekenler, süreç, işleyiş gibi konular bulunacak.

Kurumlararası geçiş nedir?

Kurumlararası geçiş herhangi bir devlet kurumunda görev yapmakta iken; başka bir devlet kurumuna geçiş yapabilmek olarak tanımlanmaktadır. Kişiler kişisel tercihleri veya ilgili kurumda daha aktif olarak görevlerini icra edecekleri şeklinde sebepler nedeniyle kurumlararası geçişi tercih etmektedirler. Ancak kurumlararası geçiş, basit bir işlem değil. Öncesinde mutlaka bilinmesi gerekenler, sürece dair unutulmaması gereken noktalar bulunmaktadır. Bunun ışığında kurumlararası geçiş nasıl yapılır, ona değinelim.

Kurumlararası geçiş nasıl yapılır?

Naklen geçiş yapmak isteyen kamu personellerinin öncelikle Sağlık Bakanlığı taşra çalışanı haricinde ilgili ilanları beklemelerine gerek duyulmamaktadır.. Sağlık Bakanlığı taşra çalışanları haricinde naklen geçiş için ilan, duyuru gibi kavramlara ihtiyaç duyulmamaktadır. Kişiler başvurularını bulunduğu ildeki geçmek sitediği kurumun müdürlüklerine yapabilirler. Ya da tüm devlet memurları gerekli taşra teşkilatlanmalarına da başvurularını gerçekleştirebilirler. Bazı kuruluşlar naklen geçiş işlemleri için ilgili yönetmeliklerinde belirtilmiş dilekçelere de ihtiyaç hissetmekte, başvuruları bu şekilde toplamaktadır.

Başvurular gerçekleştirildiğinde iki taraflı kurumlara da ilgili başvurular iletilerek; söz sahibi olmaları istenecektir. Bu noktada yeni kurum atama gerçekleştirecektir.

Atama işlemini gerçekleştirmekte olan kurum, ilişik kesme yazısını kuruma bildirir. Ancak kurumlarda genellikle bu işlem bekletilebilmektedir. İlişik kesme yazısının en geç 15 gün içerisinde ilişiği kesilir şeklinde zorunlu bir uygulaması bulunmamaktadır. Devlet memurları nasıl kurumlararası geçiş yapar? Başvuru sürecinde bilinmesi gerekenler nelerdir?

Başvuru Sürecinde Bilinmesi Gerekenler

Subayların, KİT kapsamında belirtilen sözleşmeli personel atanmalarına ve memurlukların sözleşmeli personel kadrolarına atanma hakkı bulunmaktadır.

Sözleşmeli subay olarak görev yapmış kişilerin, ilgili kurumlara sözleşmeli personel kadrosu kapsamında da atanma hakkı geçerlilik korumaktadır.

Bir kamu kurum veya kuruluşuna ilk defa atanacak kişi için ilgili pozisyon aday memurluk olarak belirtilmiştir.

İşçilerin ise naklen geçiş veya atanma hakları bulunmamakta, işçiler ilgili işlemden muaf tutulmalıdırlar. İlgili yönetmelik ve tüzükte belirtilen nitelikler bu şekildedir.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Hava kuvvetleri personel iyim jandarma ya nasıl geçerim sivil memur um

  2. Saglikciyim Kutuphanede memur olarak calismak istiyorum.nasil yapicam

  3. merhaba ben milli egitim bakanliginda calisiyorum ve saglik bakanligina gecis yapmak istiyorum bu konu ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim tesekkurler

  4. ben de sağlik bakanliğindan meb e geçmek i̇sti̇yorum yer deği̇şti̇rebi̇lsek keşke :) süreç nasil olacak, bi̇len beri̇ gelsi̇n.

  5. sağlık bakanlığından,milli eğitim bakanlığına nasıl geçiş yapabilirim?bilen varsa bana cevap yazabilir mi?

  6. Merhaba ben adaletbakanlığında şehit yakını hizmetli memurum nüfus müdürlüğü ne ğeçmek istiyorum nasıl bir yol izlemem lazım bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi teşekkür ederim

  7. Sınıf öğretmeniyim Kurumlararası geçiş yapmak istiyorum

  8. 657 sayılı devlet memuruyum belediye personeliyim gümrük muhafaza memurluğu istiyorum

  9. milli eğitimde memurum saglik bakanlığına geçiş yapmak istiyorum dört kere amaliyet geçirdim okulun işi ağır ne yapmam lazım

  10. Sınıf öğretmeniyim .Kurumlararasi geçiş yapmak istiyorum …Bilgi verir misiniz

  11. Polis memuruyum ama geçici olarak nüfusta çalışmaktayım kadromun nüfus müdürlüğüne geçişi nasıl yapabilirim