Ekonomi

Türkiye Büyümeye Devam Ediyor

Dünyaca ünlü bir kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings Türkiye’nin beklenenden hızlı geliştiğini belirterek yaptıkları önceki tahminlerde yanıldığını belirtti. Fitch Ratings Başekonomisti Coulton “Türkiye için büyüme beklentimizi yüzde 3`ten yüzde 3,5`e yükselttik” diyerek bazı uluslararası ülkelerin büyüme tahminlerinin geri çekildiğini söylerken bu oranın Türkiye için tam tersi olduğunu ve Türkiye için beklentinin yüzde 0,5 artarak yüzde 3,5 e çıkarttıklarını belirtti.

Fitch Ratings Başekonomisti Brian Coulton, “Türkiye için 2016 büyüme beklentimizi yüzde 3’ten yüzde 3,5’e yükselttik. 2015’ten gelen güçlü veriler yakın vadede ekonomik ivmede artışa işaret ediyor. Asgari ücretteki artış ve düşük petrol fiyatlarının desteği ile tüketici harcamaları artıyor. Makro politika duruşu ise oldukça gevşek” açıklamasında bulundu.

OLUMLU YÖNDE YAPILAN GÖZDEN GEÇİRMELERDE TÜRKİYE İLK SIRADA!

Kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings’den yapılan açıklamaya göre en yüksek yönlü revizyon türkiye için yapıldı. 2015 yılının aralık ayında 2016 için büyüme yüzdesi tahmini yapılmıştı ve bu tahmin yüzde 3’lük bir büyüme yönündeydi ancak bu tahmin değiştirilerek yüzde 0,5 arttırıldı ve yüzde 3,5 seviyelerine çıkarıldı. Bunun yanı sıra Türkiye’nin 2017 yılı için büyümesi yüzde 3,6 olacağı öngörülüyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings’in 2016 Yılı için yaptığı öngörüler şu şekilde;

Hindistan: yüzde 7,7

Çin: yüzde 6,2

Endonezya: yüzde 5,1

Türkiye: yüzde 3,5

Polonya: yüzde 3,5

Güney Kore: yüzde 2,7

Meksika: yüzde 2,5

Güney Afrika: yüzde 1,0

Rusya: yüzde eksi 1,5

Brezilya: yüzde eksi 3,5

Gelişen ülkeler ortalaması: yüzde 4,0″

Kamupersoneli.net