Ekonomi

TUİK Mart Ayı İstatistiklerini Açıkladı

TUİK Mart Ayı İstatistiklerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu Mart ayı kapsamında, her ay ve yıl olduğu gibi enflasyon istatistiklerini yayınladı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayınlanan istatistik, ülkemiz hakkında önemli bilgi ve anektodları barındırıyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayınlanan istatistiğe göz atacak olursak;

Yurt içi üretici fiyat endeksimiz aylık bazda yüzde 0.40 artış göstermiş.

Aynı istatistiğin bir önceki yıl aynı ayına göre oranı ise 0.75 olarak belirtilmiş durumda. Artış miktarı ise yüzde 3.80 olarak belirtilmiş durumda yıl bazında ortalamayı alacak olursa; yüzde 5.64 oranında artıştan söz etmek mümkün.

En yüksek artış rafine petrol ve kok da gerçekleşti.

İlgili istatistikte en fazla artışın görüldüğü sektörler, kok ve rafineri petrol ürünleri olurken; listeyi eczacılık ürünleri ve ana metaller izledi.  Bunun sonucunda ham petrol ve doğalgaz yüzde -2,28, elektrik gaz ve buhar yüzde -1,80 olarak belirtilmiş durumda.

Ana sanayı grupları olarak nitelendirilen kategoride en yüksek artış ise dayanıksız tüketim malları üzerinde gerçekleşti.

Yurt içi UFE endeksi 251,17 ile aylık değişim oranı 0,40 olarak belirtildi.

TUİK Mart Ayı İstatistiklerini Açıkladı yayınlanan istatistik doğrultusunda Mart ayı genelinde üretici fiyat endeksi ve tüketim malları ile üretim sanayinde artış olan sektörler açıklandı.Yayınlanan istatistik doğrultusunda artışların bir önceki aya ve yıla oranla mevcut olduğunu görmek mümkün. Bir sonraki istatistiğin yayınlanma tarihi ise 03 Mayıs 2016 olarak belirtiliyor.

Kamupersoneli.net