Politika

CHP'den Devlet Bahçeli ve Berat Albayrak'a Çok Sert McKinsey Eleştirisi

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirildi. MYK toplantısı ardından ise burada değerlendirilen konulara dair açıklamalarda bulunuldu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak tarafındna MYK toplantısı sonrası gerçekleştirilen açıklamalarda ise Hem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hemde Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’a McKinsey eleştirisinde bulundu.

CHP’DEN ÇOK SERT MCKİNSEY ELEŞTİRİSİ

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ekonomi konusuna darir Hazine Bakanlığı tarafından yapılan Mckinsey anlaşmasına dair çok önemli ifadeler kullandı. Bu konuda Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın konuya dair açıklamalarını hatırlatan Faik Öztrak “Mckinsey şirketiyle ilgili eleştiri getirenlere ‘Ya cahilsiniz, ya da hainsiniz’ diyen AKP Genel Başkanının damadı, acaba bu anlaşmayı iptal eden kayınpederini cahil mi, yoksa hain kategorisinde mi değerlendiriyor?” ifadeleri kullandı. 

Bu konuda MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye de eleştirilerde bulunan CHP Sözcüsü Öztrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Mckinsey anlaşmasına dair yapmış olduğu Twitter paylaşımını hatırlatarak şu açıklamalarda bulundu. 

“Bir sorum da Sayın Devlet Bahçeli’ye… ABD derin devletiyle yakınlığı bilinen bu kuruluşun, bu ülkenin hazinesinin başına kayyum atanmasını twitler atarak savunmaya uğraşırken Sayın Bahçeli, Sayın Erdoğan bakanlarına ‘bu şirketle çalışmayın’ talimatı veriyormuş. Aslında Sayın Bahçeli o günlerde haksız yere McKinsey konusunda bizleri suçlamak yerine ortağıyla bir konuşmuş olsaydı, belki şimdi bu duruma düşmezdi. Milletimiz de bekliyor Sayın Bahçeli’den, şu soruları sorması lazım ortağına, ‘Bu nasıl ittifak? İnsan ortağının cansiperane gayretlerini böyle boşa çıkarır mı?’ Bu soruların sorulmasını milletimiz bekliyor.”

Kamupersoneli.net – ANKARA